2008. december 30., kedd

Karácsonykor és utána

Hát eltelt a karácsony, már jó pár napja, de csak most jutottam oda, hogy valamennyire dokumentáljam is.
Körülményekhez képest, ill. a várakozásaimhoz képest egész jól sikerült minden. Már írtam, mondtam, és aki ismer régebb óta tudja, hogy én nem igazán vagyok olyan karácsonyozós típus. Idén kicsit másképp volt ez, próbáltam magam erővel az ünnepre hangolni, ami valamennyire azért sikerült is, még ha nem is teljesen. Talán ennek a részleges ráhangolódásnak köszönhetően csupán csak kétszer vesztünk össze, de ha a jó oldalát nézzük így volt mindkettőnknek egy-egy nyugodt 3 órás autóutunk. Na de szóval, a karácsony nálunk is 24-én kezdődött. Hármasban itthon, ami nagyon jó volt. Egymás mellett töltött 9 évünk alatt ez volt az első igazán közös szentesténk, tavalyig minidg valamelyikünk szüleinél töltöttük ezt a napot, aztán tavaly az ősök volt itt, mert egy 9 napossal jól esett egy kis segítség, szóval idén voltunk először úgy igazán együtt, csak mi senki más. A menü húsleves volt és sóban sült pisztráng, és remek lett. A levessel viszont jól befürödtünk, mert arra számítottunk, hogy otthon halászlé fog várni, ezért mi nem főztünk, és nem az várt, szóval halászlé nélkül teltek el a karácsonyi napok. A fát közösen díszítettük, Matyi segédletével, aki minden egyes darabot alaposan megvizsgált, mielőtt felkerült a fára, beleértve a mézeskalácsokat is, ami közül a végén alig találtam még pár ép darabot, mert mindegyiknek hiányzott valamelyik csücske. De nagyon aranyos volt, lenyűgözte a csillagszóró és a csak az ő kedvéért vásárolt izzók.
Karácsonyunk 2007-ben:
Csütörtökön nyakunkba vettük az országot, és Szentes, majd Ózd felé vettük az irányt. Volt nagy evés-ivás, sütemény hegyek, és Matyi férfiemberhez méltóan kivette részét a lakomázásból. Leves, második, deszert simán lecsúszott neki, hol van már az a 3 hetes éhségsztrájk?
A nagy szülinapos ajándékozás után most lazára vettük, de azért kapott egy csomó új könyvet, simogatósat, keménylaposat, és egy igazi papírlaposat is estimesélés céljára. Kapott kismotort, és még egy csomó hasznos cuccot, mint pl. pizsama, és zokni.
Ózdon volt még egy kis elmaradt szülinapozás, persze tortával, ami igazán testhezálló volt Matyinak, mert kutyaformája volt.
Íme:
Vasárnap estére értünk haza, ünnepléstől és utazástól megfáradtan, de annál teltebb pocakkal. Azóta próbáljuk magunkat utolérni itthon, kevés sikerrel, Máté nagyon elemében van, őt is utolérte a mindet elrakok valami titkos helyre kór. Valamelyik este a dentinox-os dobozt szedtem ki az ágyamból az éjszaka közepén. Ezenkívül kezdő akrobatának érzi magát, felmászik a fotelbe, és onnan akar az ágyra átugrani, vagy mászni. Eddig még nem volt leesés, de tartok tőle, hogyha végetérnek a hármasban töltött napok, akkor nem tudom ki fog online felügyelni rá.
Hab a tortán, hogy Feri lebetegedett, mikor máskor, mint a szabadság alatt. Két napig meg akart halni, ma már jobban van.  Hála a homeopátiának és a sok narancsnak.
Most pedig készülünk a holnapra. Kisgyerekes családot hívtunk vendégségbe. Hol vannak már az átmulatott éjszakák???? De így is jó lesz, sütök pogácsát, csinálok fincsi salátát, és jót fogunk beszélgetni, vagy ki tudja.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése