2008. december 9., kedd

1 éves nagyrutin

Mára volt időpontunk Máté kedvenc doktornénijéhez, hogy sort kerítsünk az 1 éves nagy mázsálásra, és mellesleg Máté kapjon egy oltást is. Most is mint mindig Máté nagyon aranyos volt, feszült is mellem a büszkeségtől, vigyorgott, huncutkodott, be nem állt a szája, csibészkedett egy kislánnyal, szóval a szokásos.  Mellfeszítő büszkeségem egészen addig tartott, amíg bent a rendelőben észre nem vettem, hogy Matyi köldöke csupa kosz. Szerencsétlenségemre a doktornéni is észrevette, és szépen kitisztította neki, közben alaposan elmagyarázta mit is kell csinálni és hogyan. Én persze mentegetőztem, hogy szoktam én tisztítani, de most valahogy kimaradt, és öltözésnél sem lettem figyelmes eme momentumra. Na mindegy...Vér ciki volt.
Máté igazi hősként viselte, hogy beleszúrják azt a ronda tűt, csak egy kicsit biggyedt le a szája, de hamar elfelejtette a sérelmét. Doktornéni nagyon megdícsérte, hogy milyen ügyes, és hogy micsoda immunrendszere van a gyereknek, mert még sosem volt beteg. Remélem ez sokáig így is marad. 
 
És a számok: súlya 8530 g. A legutóbbi (szeptemberi) hivatalos mérésen 7850 volt, szóval nem sokat szedett magára az elmúlt 3 hónapban, de ez betudható az utóbbi 3 hét éhségsztrájkjának. Azt még nem sikerült kiderítenem, hogy mit akar a sztrájkkal elérni, mindenesetre kitartóan műveli tovább. 
Hossza 72.5 cm, ez pontosan 4.5-el több a szeptemberi hosszánál. 
Fej/mellkaskörfogat: 46.5/45.5
 
Doktornéni után még sétáltunk egy nagyot a friss levegőn, Máté kipihente a fáradalmaket és pedig alaposan bevásároltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése