2008. október 20., hétfő

A Római-parton

Amióta itthon vagyok, és nem járok dolgozni, azóta nem csak belvárosból,hanem Dunából is elvonási tüneteim vannak. Akkoriban minden nap megcsodálhattam szépségét, és engem, mint vidéki lányt, mindig elbűvölt a Duna nagysága. Ezért a hétvégi utunkat tekintve nekem csak annyi kikötésem volt, hogy Duna partra menjünk. A Margitsziget, és a Római-part maradt fenn a rostán, és az utóbbi mellett döntöttünk, egyrészt, mert a szigetre az talán utolsó szép hétvégére való tekintettel nagy tömeget sanszoltunk, meg egyébként is ott már sokszor voltunk. Szóval a Rómaira mentünk.
Szeritnem Máténak is kedvence lehet az ősz, csakúgy mint nekem, mert mióta hullanak a falevelek, egyre több békésen nézelődő sétánk van, a szokásos sírós-hisztizőssel ellentétben.
Pont mire odaértünk Máté akkorra aludt volna el az autóban, úgyhogy gyorsan átpakoltuk a babakocsiba, és aludt is mint a bunda, mi pedig szívtuk magunkba a friss Duna szagú őszi levegőt,  és csodáltuk a természetet. Mikor Máté felébredt, ő is becsatlakozott a bámészkodásba, vagy éppen hangos üdvrivalgással köszöntötte a szembejövőket. Szóval nagyon élvezte a programot.
A kirándulást természetesen sült hallal koronáztuk meg, vétek lett volna úgy hazajönni, hogy nem eszünk halat. Kényelmesen letelepedtünk panorámás asztalhoz, Mátét nagyon lekötötte a látvány, a hajók és a kacsák. Nagy örömében kicsit meg is rágcsálta a korlátot.  De a hal is nagyon ízlett neki, bár mostanábna minden ízlik neki, ami a mi tányérunkon van, legyen az bármi.
Nagyon szép nap volt, kellmesen elfáradtunk, Mátéból is kiszívta a levegő az energiát, mert az utóbbi napokkal ellentétben már fél 9-kor aludt, és ma reggel csak 9kor volt hajlandó kimászni az ágyból. (Leszámítva, hogy 5kor oda kellett vennem magam mellé).
És akkor képekben:
És a táj:
Ja és hazafelé az új Megyeri hídon jöttünk, az én kívánságomra. Először kicsit gyagyásnak gondoltam magamat, amiért így be vagyok sózva egy híd miatt, de aztán rájöttem nem csak én vagyok ilyen, sokan sétálgattak a hídon, szerintem ők is csak azért hogy megnézzék.
Ja és a rómain láttuk Szekeres Adrienn-t és a családját, jobban mondva Feri hívta fel a figyelmemet rájuk. És hát Ő nagy-nagy kedvencünk nekünk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése