2010. december 17., péntek

Milyen is 3 évesen?

Jöjjön akkor néhány szó a 3 éves Máténkról.
Először is a száraz adatok:
- súlya 12.5 és 13 kiló között valahol, attól függ mennyi ruha van rajta, szóval nincs rajta sok felesleg.
-hossza kb.94 cm, de nem tud 1 mp-ig sem egyenesen előrenézve megállni, de 98-as ruhákat hord többnyire.
- lába 24-es.
Kedvenc elfoglaltságai:
-autózás ötvözve a hétköznapokkal, pl. boltba megy autóval, kereket- és dísztárcsát cserél, tankol, beriasztózza (cikcik) de van amikor szirénázik, ilyenkor hangosan kiabálja, hogy sziréna-sziréna.
-szeret még igaziból és képzeletben is főzni. Igaziból ott segít ahol tud, vagy ahol azt képzeli, hogy tud, képzeletben pedig szokás szerint kávét főz a videómagnóval, és közben hangosan kiabálja, hogy Főőőőő!!!!
- ha olyanja van, akkor elég hosszan festeget vagy ragasztgat, néha firkálgat, vagy színezget, de nem igazán jellemző.
- egy ideje már az olvasásra is rákapott.
-szeret mesét is nézni és zenét is hallgatni.
Kedvenc könyve: folyamatosan változik, de ha én nem javasolnám, hogy akkor most hozzál egy másikat (mert én már unom a jelenlegit), akkor szerintem 1 darab könyvvel is ellenne, még akkor ha kívülről fújja az egészet.
Kedvenc filmje: ha nem meséről van szó, akkor egyértelműen a Nagypályás kiskutyák a favorit, legalább 178milliószor láttuk már az első 20-30 percét.
Kedvenc meséje: ez is változó, de most épp a Bambi és a Kisvakond a best, de túl vagyunk már a Vuk, Süsü őrülten, a Kockásfülű nyúl egyes részeit is szereti. A legeslegújabb kaedvence pedig a Bogyó és Babóca. Imádja:)
Kedvenc zenéje: Vannak örök slágerek, ilyen pl. a tavaszi szél vizet áraszt (mindenmadájos) Freddy Mercury előadásában, vagy a Sehallselát Dömötör (SoseláttaDömötör), meg a Remek a hangulatom, és ezek mellett vannak még egyéb kedvencei, mint pl. a Suzanna-suzanna (Suzám), vagy a We are familiy (vitfárfenöli). Mostanában nagyon gyúrunk a vasárnapi HJ koncertre, ezt is nagyon szereti. Meg Gryllus Vilmost is. És persze a rockzenét, meg Lady Gaga-át (upsz), szóval elég széles a paletta.
Szereti még nézni a róla készült felvételeket, videót, meg az Apásatanyásat, meg a Bandisatemeséset is.
Alváshoz a Babazene 2-es albuma szól, csak és kizárólag, nálunk még a játékmackó is erre alszik.
Kedvenc étele: hmmm... nem is tudom.... alapvetően mindenevő, de ha meg kell említenem valamit, akkor virsli, spenót, bármilyen krémleves, amibe lehet bogyót tenni (bogyósleves). Nyáron sláger volt a főtt kukorica.
Amit nem eszik meg az egyértelműen a cékla.
Kedvenc itala: nem tudom van-e ilyenje, általában instant teát vagy vizet iszik. Néha narancslevet, de keveset, mert hasmenéses lesz tőle. Este kakaót vagy tejet kap, amit kér. Egyébként meg bármit meginna ami a mi poharunkban van, legyen az alkoholos valami, vagy gyógytea.
Szokásai:
-Nekem kedvenc, hogy összebújva alszik el. Ha álmos akkor szopja az ujját, a jobb kezén a mutató-és középsőt tenyérrel felfelé:)
-Fürdés után az összes gatyáját végig kell nézni, és mindegyikre rávágja, hogy ez nem lesz  jó, majd még egyszer újranézve már talál magának jót.
- minden reggel integetünk az ablakból Apának, meg a szomszédoknak is, ha épp ők is akkor mennek, minden csütörtökön pedig a kukásbácsiknak is pluszzban. A nagy integetős projektbe Milán is becsatlakozott már egy ideje, így valóban veccesen festhetünk az utcáról nézve:)
- A közeli kistesco-ban van egy kávéautomata, amin mindig főz nekem egy képzeletbeli kávét, amit meg is kell ott helyben innom, anélkül nem mehetünk be.
- Mindig vennünk kell neki egy zsömlét, Milánnak pedig egy kiflit, amit aztán séta közben betermelnek. Most a hidegre való tekintettel (hihi) hanyagolni szokták.
És nyilván van még ezermegegy, ami most nem jut eszembe, vagy csak nem tűnik fel.
Kedvenc beszédtémái: mert vannak ám, hajaj:)
- az hogy az autón mi hol van, kinek milyen autója van, és annak az illetőnek van-e dísztárcsája és milyen, és hogy van-e neki újratervezése, és minden ahová innen el lehet jutni, (leginkább a hajtépésig.)
Egy jellemzően hétköznapi párbeszédünk nagyjából így néz ki: (egy igen rövidke kis részlet)
Ez milyen autó? Piros. Miért piros? Mert pirosra festették a bácsik. Milyen bácsik? Autószerelő bácsik. Hol festették pirosra? Az autógyárban. Miért?
- egy az autóshoz igen hasonló téma, hogy ki építette ezt a házat, majd a ki a Papáét, a Doktornéniét, és miért, és hogyan, és hová, és stb, és stb...
- aztán kedvenc téma még a kinek ki volt a hasában, itt végül mindig kiderül, hogy az ő hasában Manga volt, a játékmackó.

Amúgy pedig éppen olyan mint egy hároméves, olykor hisztis, olykor dacos, olykor akaratos, olykor irigy, de a másik pillanatban a világ legszerethetőbb kis lénye, aki ölel, bújik, puszit ad, verset mond, éneket énekel, Milánt ringat, Milánt kioktat, milánt szeretget,  és közben  folyamatosan, megállás nélkül fecseg, be nem áll a szája, de szeretjük, nagyon is:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése