2010. december 26., vasárnap

Az idei karácsonyunk

Mire Máté szülinapi mulatságaiból feleszméltünk, addigra hipp-hopp nyakunkon lett a karácsony, és rájöttünk, hogy bizony vannak még restanciáink a készülődéssel kapcsolatban. Úgyhogy kedden nyakunkba vettük a várost, és próbáltunk kicsit javítani a renoménkon, de persze nem sikerült teljes mértékben, mert a fiúknak olyan jól kitalált egyenfotel persze már nem volt a boltban, Feri sem azt kapott, amit először kigondoltam, úgyhogy módosítani kellett itt-ott, de végül senki nem maradt ajándék nélkül. Sőt... Kárpótlásul viszont még 24-én délelőtt sikerült kacsát venniük a fiúknak a piacon, meg csillagszórót, mert hát egyik nélkül sincs karácsony.
Aztán volt sütés-főzés, takarítás, és bár kis csúszással, de fa is elkészült, bár Milán suttyomban az asztal alatt megdézsmálta a fára szánt mézeskalácsokat,
majd  Mátéval karöltve összegubancolták a kedvencgyöngyeimet:)

Ellenben  nagyon megörültem, amikor a dobozból előkerültek azok a csillagok, amikről nem is tudom hogyan felejtkezhettem el, hiszen minden évben ezeket akasztjuk a fa tetejére, és még egy kollégiumi szobatársamtól kaptam annak idején, szóval még saját készítésű is ráadásul:) Szóval minden  jól alakult, még csillag is lett a fa tetejére, ahogy Máté megálmodta:)

Az ünnepi  vacsorát már erős csúszással sikerült prezentálnom, így már  szinte mindegy is lett volna mit teszek az asztalra, mert a kiskorúaknak már kopogott a szemük, igen, még Milánnak is, hiába puszilta be a mézeskalácsokat.Ennek következtében viszont nem nagyon volt már idő arra, hogy mindenféle angyalok a fa alá varázsolják a dobozokat, így ezt a feladatot én próbáltam ellátni míg a fiúk a vacsorájukkal voltak elfoglalva, kevés sikerrel. Ezen a téren van még mit alakítanunk a jövőre nézve!
Aztán volt ajándékbontás, rácsodálkozás, örömködés, testvéri enyém-tiéd, mert Máté ugyan játszhatott Milán zenélő állatfarmjával, de Milán hozzá sem nyúlhatott Máté kávéfőzőjéhez, és fordítva.

A békességet csak a csillagszórógyújtással lehetett helyreállítani, ami még mindig a legnagyobb csoda karácsonykor. Nekem is, mert imádom nézni a csodát a szemükben. Máté még mindig tátott szájjal nézi, Milán pedig édesaranyosan ágaskodott a csillogó valamiért, és hangosan óóóó-zott.

És persze elkészült az idei karácsonyi családi fotó a fával (amit sikerült éppenugyanolyanra varázsolni, mint a tavalyit, és az az előttit), ami most is csak annyira sikerült jól mint az előző években, csak idén először négyen próbálunk rajta egyszerre egyfelé nézni és közben szépen mosolyogni:)
De ami a legszembetűnőbb rajta az az, hogy a gyerekeink bizony nőnek, mint a répa, a tavalyin még Matyi is olyan kicsi volt, most már szinte kész férfiember, Milán pedig.... hát róla meg még úgyis írok a héten, hiszen 4 nap múlva újra ünneplünk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése