2008. július 29., kedd

Védőnő

Újabb védőnői látogatáson vagyunk túl. 11-re volt megbeszélve, 12 körül ért ide, de nyomós indoka volt, miért késett.* De így legalább Máté kialudta magát, 2 órát aludt reggeli után, úgy hogy még éjszaka is jól aludt, nem ébredt fel csak fél 5kor, aztán fél 9ig aludtunk. Legutóbb akkor volt ilyen szunyás, mielőtt kibújt az alsó 2 foga. Szerintem most is a fogak miatt ilyen rapszodikus, de inkább aludjon, mint a még egyszer a múlt heti sírás. Máté sírva fogadta a védőnőt, még mindig gyáva, de azt mondta nem baj, természetes ez 6 hónapos kor környékén. Majd kinövi. És egyébként sincs nagy baj, mert pár perc alatt megbarátkozik minden idegennel, a védőnőnek is már a lábát simogatta a végén, mert a nadrágjáról lógott egy madzag. A fő téma persze az evés volt, mivel Máté mindent egész jól megeszik, most már husit is keverek az ebédjéhez, így egy sor további zöldséggel bővíthetjük a palettát, mint pl. karfiol, brokkoli, cukkini, tök, paradicsom, és még mások is. Aztán ehet babapiskótát, ezt kapja már most is az uzsonnájához hozzáreszelve. Aztán ha felül is lesz foga jöhetnek a darabos cuccok.
Kicsit most tanácstalan vavgyok, hogy hogy legyen, mert a jövő héten nyaralni megyünk 2 hétre. ÉS az első héten szerintem biztos, hogy csak üveges kosztot fog kapni, legalábbis ebédre, mert főzögetni nemigen lehet, és nem is akarnék. Aztán utána barátokhoz megyünk, náluk lehet hogy főzök majd. CSak kicsit félek, hogy nem szokik-e rá nagyon az üveges kajára, mert annak mégiscsak más íze van. Mindenesetre kipróbálok még itthon pár üvegeset, hogy mi jön be neki. Aztán majd improvizálunk.
* Pocakban meghalt egy kisbaba, akinek mostanában kellett volna megszületnie, állítólag kétszer rátekeredett a köldökzsinór a nyakára. NST-n vették észre, hogy nincs szívhang, két hete még minden rendben volt. Első gyerek lett volna, és meg kellett szülnie a nőnek. Nagyon megrázó történet. Sajnos ilyenek sem csak a filmekben történnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése