2008. július 15., kedd

A hetedik

Újabb mozgalmas hónapon vagyunk túl. Szó szerint mozgalmas. Máté olyan gyorsan felpörgette a mozgásfejlődést, hogy csak kapkodom a fejemet. A nemolyanrégen még csak alig ücsörgő kismanóm, most már erőteljesen kúszik, és szerintem pár nap és mászik is. A kezét-lábát már jól tartja, csak még nem tudja a mozdulatokat összekoordinálni, csak hintáztatja apopsiját, és vigyorog közben mint a tejbetök. Visszaolvastam a múlt havi jelentést, és megdöbbentő, hogy egy hónapja még éppen éppen hogy csak ücsörgött, és most már igazi helyváltoztatása képes.
Aztán van 2 db foga, amit használ is, mindent megrág. Evés közben a kanalat is.
Evés terén nem állunk rosszul, mindent megeszik, amit elé teszek, bár egyre nagyobb koszt csinál. Nagyon kéne már az etetőszék, mert a fotelében már nem nagyon akar megülni nyugodtan, forgolódik, nézelődik, kikönyököl a karfájára mint a kamionsofőrök az ablakba.
Az elmúlt két napot leszámíva alvás terén is sokat fejlődött, egyre hosszabb időtartamokat képes éjjel aludni, most 3-fél 4 körül kel éjjel, úgy hogy fél 9-kor már alszik. Ez nálunk már jónak számít. Napközben is sokat alszik, sokszor az egész délelőttöt átalussza.
Beszédkészsége is sokat fejlődött, a gi-gá-gő-ge, stb.. mellé mostanában a krákogás a menő, olyan mint egy kisbéka.
Olyan sokmindent lehetne még írni, de most nem vagyok annyira a topon, és nehezemre esik átgondolni, hogy mi is az ami...
Méreteit tekintve nagyjából 70 cm lehet, és 7.5 kg. De ez csak becslés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése