2015. december 3., csütörtök

Advent

Szokás szerint az idén is villámcsapásként ért, hogy elkezdődött az advent. Minden évben így van ez, pedig mindig megfogadom magamban, hogy na majd jövőre mindenben up to date leszek, nem lesznek elcsúszások, mindenkinek minden ajándék időben ki lesz találva és be is lesz szerezve. Ehhez képest, minden évben nagyjából az első vasárnap esik le, hogy az adventi koszorúból már megint kicsúsztam.... a második gyertyára azért szoktam pótolni. Az idén az egész kelekótyaságomat még megspékeltük azzal, hogy Máté sulis szülinapját korábban rendeztük, mint szoktuk. De majd ezt is elmesélem, csak újabban sosincs időm.
Szóval... kedden mivel úgyis be kellett mennem a városba, hogy átvegyek egy könyvet amit a Black Fraydayon rendeltem, (Pettson és Findusz, zseniális), egyúttal beszereztem minden alapanyagot az adventi kalendáriumhoz. Na nem a belevalókat, csak némi kartont és színes papírt, amiből gyorsan még ebéd előtt össze is varázsoltam az idei naptárunkat. Ahhoz képest, hogy reggel a buszon ülve még sejtésem sem volt, hogy milyen lesz, és abban reménykedtem, hogy majd a boltban bámészkodva megszáll majd az ihlet,( és így is lett), szóval ehhez képest egészen jó és tetszetős lett. Jóóóó, nem egy nagy wasistdas, sok kreatívitás sem kellett hozzá, kézügyesség még annál is kevesebb, de hát a miénk, és szeretjük. Főleg a skacok. Ők is inkább azt, hogy minden nap karácsony lett ezáltal :) Hogy mi mindennel fogom megtölteni, az a távlatokban még rejtély. Az első nap rögtön a csokis szekrényünkhöz nyúltam, és 3 kinder csokit rejtettem bele, tegnap 3 focilabda alakú csokicskát, ma pedig 3 klassz ceruza várt a fiúkra. (starwarsos, anrgybirdsös, és thomasos)

És ha már advent, akkor a szekrény másik oldaláról leszedtem a színes húsvéti nyulakat is :) Nálunk két részre oszlik az év, húsvéttól karácsonyig, és karácsonytól húsvétig. Nagyjából így szoktak lecserélődni az ajtódíszeink is a hímestojásosról a hóemberesre. És ha már a nyulak lekerültek, akkor kikerült az ablakba a világító hóember is, és ma délelőtt groteszk módon 15 fokban és rövidujjúban kiaggattam a teraszra a kinti izzósort is. Közben nézegettem a még mindig virágzó leandereimet. (és még a futómuskálik is épp hogy csak most virágoztak el. ) Na hát így állunk. 
A gyerekek készülnek a Mikulásra. Az oviba holnap megy.  Az iskolába hétfőn, de már holnap is ünnepelnek a koripályán. Az itthoni csomagok szerintem készen vannak. Került bele némi nyalánkság, és egy kis apróság is. Még egy-egy csomag focis kártyán gondolkodom, hogy belekerüljön-e, vagy hagyjam inkább valamelyik ínségesebb naptári napra, még nem tudom. Attól függ, hogy viselkednek a fiúk, lehet, hogy még egy jókora virgácsot is beszerzek holnap a piacon, mert felváltva csapják ki nálam a biztosítékot. Tegnap épp Milán volt a soros, ma tuti Máté lesz megzakkanva. Marci meg hát ugye nonstop feszíti a húrokat. 

Marci munkái a faliújságon. 

Az imént kaptunk egy újabb adag ovis fényképet Marci óvónénijétől, és az egyik könyvtár arról szól, hogy adventi koszorút készítenek a kis Borókások. Ezt olyan nagyon jó látni :)



Erről meg még eszembe jutott az is, ami ugyan már nem adventtel kapcsolatos, hogy Milánék úgy két hete kábé azt csinálták, hogy gilisztákat fogtak be, dobozba tették földdel együtt, és nézték, hogy hogy ássák az alagútjaikat, versenyeztették őket, etették, gondozták őket. Én mondjuk nem nyúlnék egy gilisztához, az tutifix, de Milán azt mondta simán megfogta.  Meg volt még egy szöcskéjük  is. Vagy tücsök? Most nem elbizonytalanodtam, de mindegy is. Tök lelkesek voltak a gyerekek. Délután meg nagy bogaras poszterek voltak kiterítve a csoportban, és azt tanulmányozták. Szóval nem unatkoznak. Sőt.

1 megjegyzés: