2015. december 20., vasárnap

Iskolás karácsony

Hetek óta készültek már a suliban az ünnepségre, de nagy volt a titkolózás. Néhány verssor, és hogy lesz néptánc bemutató, ez volt az össz, amit tudtunk.
A tavalyihoz hasonlóan most is az osztályteremben volt a mulatság, de idén nem volt annyira nyomasztó a tömeg. Igaz, kevesebben is vannak idén, lehet, hogy pont az a minusz 15 ember kellett ahhoz, hogy elviselhető legyen az osztályterem. Persze így is sokan voltunk, de mit számít ez ilyenkor. :)
A műsor 3 részből tevődött össze.
Az első részben egy kis színdarabot adtak elő, a Tücsök és a hangyát. Máté hangya volt. Szuper jól előadták, olyan ügyesek voltak valamennyien. Máté is szép hangosan mondta a saját részét, nagyon jó volt!





Azon jött a fergeteges néptánc :) Máté sokat kínlódott, hogy nem akar táncolni, hogy nincs kedve, hogy nem akar xy mellett állni, meg mit tudom én. De túllendültünk végül rajta, és szerintem nagyon ügyesen végigcsinálta. 
Végül pedig egy verses blokk következett, meg éneklés, majd ajándékosztás, és eszem-iszom dínom-dánom. 


A hagyományos karácsonyi dalok helyett, most két olyat énekeltek, amit eddig még sosem hallottam. De itthon megkerestük youtube-on, és már Milán és Marci  is azt dalolja építés közben, hogy "gyere el a jászolhoz még ma éjjel", szóval eléggé fülbemászóak. ( Bár nem néztem utána, de gondolom ez a Pintér Béla, nem az alternatív színházas Pintér Béla, vagy igen? )




Marci a műsor 3/4-ét szépen végigkövette, a végére viszont már kicsit elfáradt, és mivel látta, hogy más kistesók is elkezdtek téblábolni ide-oda, így ő is. Végül már annyira túlpörgött, mert a déli szolfézsbemutató miatt az oviban aludt, és ott mindig keveset alszik,  hogy szinte menekülésszerűen kellett elhagynunk a tett színhelyét, mert már lökdösődött, rohangált körbe-körbe, és ezt viccesnek gondolta. Nem volt annyira az, de túléltük.
Másnap az oviban várt ránk ugyanez, mind a két csoportban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése