2015. december 16., szerda

Fényvillamosos kalandok

Minden évben jár ilyenkor adventkor a fényvillamos, de mi még nem hogy sosem ültünk rajta, de még csak nem is találkoztunk vele. Szombaton viszont Ferinek dolga volt a városban, és mivel most még Máténak is van bérlete, ezért mi is csatlakoztunk hozzá, és reméltük, hogy valahol majd el tudjuk csípni  a fényvillamost egy körre.
Azt gondoltuk, hogy a 2-es vonalon mindig jár, és ehhez jönnek még kiegészítésként az egyéb vonalak, ezért a földalattival egészen a Vörösmarty térig mentünk, ahol bele is csöppentünk egy picit a karácsonyi vásár forgatagába. Nem mentünk be, csak a szélén elslisszoltunk, de szombat este lévén iszonyat volt a tömeg még így is.

 A szuvenír bolt előtti karácsonyfa-kiállítás. Volt amelyiken sajtok lógtak, volt amelyiken szalámik, volt bonbonos.


A Duna partra mentünk. A 2-es villamos végül nem volt fényvillamos azon a hétvégén, de gyorsan fölpattantunk az éppen jövőre, hogy hátha elérjük vele a 4-6-os vonalon közlekedőt. A 2-es villamoson mindig olyan jó utazni, végig a Duna parton, Vár panorámával, aztán el a Parlament előtt. Ilyenkor este, kivilágítva különösen nagyon szép. Igaz, csak a villamosból, de megcsodáltuk a Parlament előtti nagy karácsonyfát. Marcinak nagyon-nagyon tetszett. A villamsoson pedig egy szakállas, botos bácsiban a Télapót vélte felfedezni. :) Tényleg hasonló volt, csak nem volt pirosban. 


A Jászai Mari téren, ahogy leszállítunk a viliről pont beállt a másik megállóba a fényvillamos. Feri mondta, hogy Futáááás!!!! És futottunk. Marcinak alig ért le a földre a lába, úgy húztam magam után. Éppen átértünk a zöldön. Feri és Máté fölpattantak a fényvilire. De Milán a nagy sietségben nem figyelt oda, és nem a fényvillamos felé futott, hanem az ellenkező irányba menő sima villamos felé. Fél lábbal már bent is volt a combinóban, amikor kiabáltam utána, hogy nem azzal megyünk, gyorsan korrigált, de mire visszafordultunk a fényvili felé, az szépen becsukta az ajtaját, és elment Mátéékkal. Mi meg ott maradtunk fényvillamos nélkül, csak néztünk utána. 
Fölszálltunk a következő vilire, és utánuk mentünk, de Ferinek már mennie kellett a dolgára, így hazafelé indultunk. Út közben viszont megint újraterveztünk, és én a gyerekekkel leszálltam a Nyugatinál, ahol a zsidó chabat kapcsán volt valamilyen énekes koncert. Gondoltuk, hogy belehallgatunk, és közben bevárjuk a fényvilit visszafelé. És így is lett. 




 Jó sokan voltak mondjuk rajta, és bár belülről is van benne néhány dísz, de a sok ember miatt nem annyira élvezhető, pedig van rajta korabeli kalauzjelmezes bácsi is, szóval kevesebb emberrel biztos hangulatosabb lenne,  de kívülről nagyon klassz, ahogy siklik és világít.

Hát így történt, hogy végül csak sikerült felülnünk a nosztalgia villamosra. :)
Ferivel a Keletinél találkoztunk újra. Várakozás közben megnéztük a vonatokat, Marci azokkal is akart volna még menni egy megállót. Hahaha... Véletlenül felültünk volna valami Bp-Zalaegerszeg gyorsjáratra, aztán nézhettük volna az egy megállónkat. :)

1 megjegyzés: