2015. december 18., péntek

Szolfézs bemutató

Ma van az utolsó tanítási nap az évben. Ma már minden gyerek délben eljött iskolából, óvodából. Délután ugyan van még egy úszásunk, de aztán vár ránk 2  sulimentes hét. 
Sűrű volt ez a hét, jól fog esni már egy kis időtlenség, hogy nem kell menni sehová, nem kell időre ott lenni, nem kell készülni, rohanni, öltözni föl és le, jó lesz kicsit lelassulni. 
A héten nem volt már az iskolában tanulás, ezerrel a karácsonyi műsorra készültek a gyerekek, meg egyéb bemutatókra. 
Volt például szolfézs bemutatóóra, szerdán délután 2-kor. Nem volt semmi extra, csak be lehetett menni a szokásos szolfézs órára, és a gyerekek karácsonyi dalokkal készültek. Ágota néni zongorázott, a gyerekek énekeltek, és néhány csinn-bumm hangszerrel ( Ágota néni hívta őket így, magas és mély ütős-rázós hansgszerek voltak) zenéltek mellé. 
Hát édesek voltak nagyon, pláne, amikor hangszereket is kaptak. A végére volt nagy csinn-bumm :) 
Máténak egy tehénkolomphoz hasonló akármi jutott. 




Ágota néni pedig még mindig maga a tündér. Kevésszer találkoztam eddig vele, de mindig sugárzik belőle valami belső szépség, a nyugodtság, süt belőle  a zene iránti szeretet, és hogy minden vágya az, hogy a zene csodáját megmutassa a gyerekeknek, és nekünk felnőtteknek is. Mindig bíztat, mindig dícsér, mindig bátorít. Tényleg. Nem véletlen, hogy imádják a gyerekek, és szeretnek szolfézsra járni.
Végül Ágota néni is énekelt és zongorázott a gyerekeknek ajándékul, ezzel kívánva Nekik boldog karácsonyt. Nagyon szép volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése