2015. december 21., hétfő

Ovis karácsonyok

Az idén úgy alakult, hogy mindkét ovis karácsony egy délutánra esett. Nem szokott ez így lenni, legalább arra figyelni szoktak, hogy testvérgyerekek ünnepsége ne legyen egy nap óvodán belül, de most valami porszem került a gépezetbe. Persze jeleztem mindkét csoportban, hogy nem annyira jó ez így, de nem tudtak mit tenni. A Borókában azt mondták, hogy úgy volt, hogy a Csillagban 16-án lesz. A Csillagosok hárítottak. Végül nem is futottam több kört, mert közben kiderült, hogy Mátéék meg szerdán ünnepelnek, és ovin belül még mindig egyszerűbb az átjárás, mintha az iskolás ünnepséggel esik egybe valamelyik. 
Végül aztán nem is alakult rosszul, mert Marciéknál már négykor elkezdődött a kézműveskedés, tehát ott kezdtem. Milán azt mondta, hogy ő marad a csillagban kézműveskedni, és ott bevárja Apát, aki jött Mátéval a suliból. Hogy szép kerek legyen a történet, Mátét nem tudtam elhozni aznap ebéd után, ahogy eredetileg terveztem, mert színházba mentek, és csak 3/4 4 körül értek vissza. Szóval Feri jött Mátéval, becsatlakoztak Milánhoz, és alkottak egy szép mézeskalács karácsonyfát mézeskalács csillagokból. Kép nem készült róla, mert itthon sebtiben befalták, mielőtt megörökíthettem volna az utókornak. :) 
Marci nem nagyon tudta hová tenni ezt a nagy nyüzsgést, a sok embert, és nem akart narancsot díszíteni sem. Mindenképpen a szőnyegre vágyott, és megmutogatta a autókat, amikkel játszani szokott, meg persze a halakat. A másik asztalnál mézeskalács díszítés zajlott, a sütiket maguk a gyerekek készítették. Oda végül leültünk, és kidíszítettük a kalácsokat. 



Kiscsoportosok lévén ők még nem készültek nagy műsorral, csak egy kis közös éneklés volt a szépen megterített asztal mellett. Ekkor váltott le Feri, és ő maradt énekelni, én pedig mentem át a Csillag csoportba, mert ott már lassan kezdődött a program, és meglepetésként a gyerekeknek a szülők is készültek egy kis verseléssel és énekkel. Végül aztán a Borókában is véget ért a dalolás, mire a gyerekek fellépése kezdődött, szóval maradhattam volna én is ott, de most már mindegy. 
A Csillagos gyerekek nagyon izgatottak voltak, mert nagy-nagy meglepetés előadással készültek, ráadásul a tornateremben!!!! Betlehemet adtak elő, díszletekkel, jelmezekkel, mint egy igazi színházban. Milán Boldizsár volt a darabban. ( De annyit készültek, hogy szinte mindenkinek a szövegét kívülről tudja. ) Milán kifecsegte, hogy délelőtt meghívták a Borókásokat is a nagy  főpróbára. :)
Szuperül előadták, nagyon aranyosak voltak, és olyan nagyok!

Gáspár, Menyhért, Boldizsár






Közös énekléssel, ajándékozással, és egy kis sütizéssel zárult a délután. 
Ferinek 5-kor el kellett mennie a buliból, mert céges karácsonyra ment. Hát mire sikerült hazaterelnem a gyerekeket, alaposan leizzadtam. Ahányan, annyi felé. Teljesen túlpörögtek. Huhhh... de túléltük. Legközelebb anyák napjakor lesz megint ilyen ünnepség halmozódás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése