2015. december 10., csütörtök

Rendhagyó, szülinap előtti szülinapi buli

Csak eljutok már lassan oda, hogy 2 héttel ezelőtti szülinapi buliról is beszámoljak. 
Sosem volt még eddig olyan, hogy Máté szülinapját ilyen korán, több, mint 2 héttel a nagy nap előtt tartottuk volna. Rendszerint átcsúszik a buli januárra. 
De most egy iskolás anyuka kérdezte, hogy nem akarjuk-e közösen tartani a fiúknak a bulit, mert alig van közöttük idő, és mivel ugyanaz a banda jönne oda is meg ide is, egyszerűbb lenne, ha letolnánk egyben, és akkor karácsony előtt már le van róla a gond. Megkérdeztem Mátét, hogy mit szólna hozzá, és ő belement, lelkes is volt, így hát rábólintottunk, és helyet foglaltunk egy klassz játszóházban
Kicsit nehezen hangolódtam rá a dologra, hiszen még csak november volt... hol van még Máté szülinapja. Máté sakktáblás tortát kért. Azt gondoltam sima liba lesz, gondolatban már kész is volt, tetszetős volt és finom. De amikor elkezdtem a hozzávalókat beszerezni, akkor az a probléma jött szembe, hogy nem találtam fekete ételfestéket. Sebtiben fel is vettem a kapcsolatot egy régiosztálytárs cukrásszal, hogy mit javasol, és végül megdobott fél kilónyi koromfekete fondanttal, így hát belevághattam a nagy tortaprojektbe. 
Gondoltam egy merészet, és a belsejét is sakktáblásra csináltam. Nagyjából ezt a receptet használtam, és jó is lett. Igaz, a kockásítással kicsit megküzdöttem, mert nincs négyzetalakú tepsim, így egy téglapból vágtam négyzetet, így viszont az oldala nem volt annyira stabil, mintha meg lett volna támasztva, de végülis tartott, hűtőbe rakás után pedig szépen összeállt, nem csúszott szét. Péntek este már csak a díszítés maradt. És mivel a fiúk is a lábam körül nyüzsögtek, és mindenképpen azt szerették volna, hogy legyenek rajta bábuk is, hát néhányat közös erővel megalkottunk. Egész elfogadhatóan sikerültek. A lovamra különösen büszke voltam. :) Fehérből nem lehetett olyan jókat csinálni, mert az saját gyártmány volt, és jóval lágyabb, mint a fekete.


Másnap délelőtt kicsit késve érkeztünk a buli helyszínére. Már jó nagy volt a nyüzsgés, a játszóház max. fordulatszámon pörgött. Tudtuk, hogy ez lesz, hiszen alig találtunk egy kósza szabad helyet pár héttel ezelőtt.
A hely nagyon jó, két óra különterem plusz két óra játékidő foglaltatik benne egy szülinapi buliban. A hely tele van állatokkal, vannak teknősös medencék, hüllős terráriumok, egy másik szobában madarak és kisemlősök. És van egy Imre bácsi, aki az egészet kézben tartja, és menedzseli a gyerekeket. Tart állatbemutatót, nagyon-nagyon vicces, szétnevettük magunkat. Ilyenkor meg lehet simogatni a kígyókat, és minden gyereknek a nyakába is teszi. Szervez nekik sorversenyt, futás, föl a csúszdára, lecsúszik, kimászik, visszafut, mindezt időre, a győztes palacsintajegyet kap, de mindenkinek jut egy kis nyalánkság. Lehet falat , mászni, igazi karabineres felszereléssel, ugrálni, csúszni, mászni, csocsózni és léghokizni. Szóval igazán sokféle lehetőség van, és a gyerekek nem is igen unatkoztak. 







Persze focizás nélkül nincs születésnap. :)
Imre bácsi elgitározta a Boldog születésnapot!-ot :)
Itt látszik picit, hogy belülről is kockás a torta.


Kígyóbűvölő szülinaposok




Milán is kipróbálta
Jó buli volt. Jóóóó hosszú!!!! És jóóóól el is fáradtunk. Mi, felnőttek legalábbis. A gyerekek inkább túlpörögtek, és nem tudtak elaludni buli után sem. Kemény nap volt, no. De túl vagyunk rajta, és Máté nagyon boldog volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése