2012. október 31., szerda

Töklámpás

Sosem csináltunk még töklámpást, viszont sokszor gondoltam már rá, hogy kéne, de egészen ideáig meg is ragadtunk ezen a gondolati szinten. Idén azonban Máté javasolta, hogy csináljunk, így aztán múlt héten vettünk is egy kisebb példányt az ominózus tökből, és aztán egyik napról halasztottuk a másikra, mert mindig volt valami más tennivaló-mennivaló. Ma délelőtt aztán nekifogtunk, és be kell hogy valljam, sokkal könnyebb volt a projekt, mint gondoltam. A kés úgy ment a tökben, mint a vajban, szóval tök egyszerű volt és könnyű. Ha ezt tudom, akkor biztos nem halogatom ezt évekig. Sőt... ha ezt tudom, akkor lehet hogy még valami komolyabba is belevágtam volna. Mondjuk valami ilyesmibe:) A hajós pl. nagyon tetszik.

De az idén maradtunk a hagyományos szem-orr-szájas verziónál, és abból is  fogatlan lett, amolyan vidámfajta, nem a rémisztgetős, szóval teljesen kommersz, de a miénk:)

A kalapját Máté kezdte el kifesteni, majd Milán folytatta, és több réteg mindenféleszínű festék került rá, de szép lett.

4 megjegyzés:

  1. Kb félórája készültünk el életünk első töklámpásával:-) A Tiétekhez hasonlóan minimalista, de nagyon népszerű máris:D
    Otthon majd fényképezem és teszem fel a blogba én is.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyesek vagytok!

    mi tegnap szmk-ilag tökjó napot tartottunk az oviban, nekem is akkor készült el életem első töklámpása. Hunor imád, és legalábbis félistenként tekint azóta rám! :)))) (az enyém ennyire nem profi, de majd lefotózom használat közben ;) )

    VálaszTörlés
  3. :-) Ezek szerint nem csak én voltam eddig szűz töklámpásilag:)
    Kíváncsian várom a képeket!

    VálaszTörlés
  4. Mi is most csináltunk elöször, bár én csak kisebb tököket vettem és 3at csináltunk, de tényleg nem volt nehéz kifaragni. Mondjuk én is csak minimalisztikusan-szem-száj-orrat faragva csináltam, de igy is jó lett :)
    Egyik ismerösöm csinalt egy boszorkányosat, iszonyat jól nézett ki, de 2 nap alatt összeesett az egész, ahogy fonnyadt a tök...
    A Tiétek is jól sikerült, tetszik a festett kalapja, hogy a fiuk is besegitettek!!
    Szép hetet Nektek!! Orsi

    VálaszTörlés