2012. október 9., kedd

Napi hír

Ma reggel fennállása óta először a vécécsészénk találkozott Milán pisijével!!!!! Meg a járólap és a szőnyeg is!!!! :-D
Persze nem önként és dalolva, hanem némi anyai furfang következményeként.
Történt ugyanis, hogy  kicsit tovább aludtunk, mint kellett volna, ( éppen el nem aludtunk, csak pörgősen kellett készülődni) Milán pedig még tovább. Már éppen fel akartam ébreszteni, amikor bozontos álomkóros buksival kitámolygott a szobából, én pedig még szinte röptében elkaptam, hogy akkor gyorsan öltözzünk, mert menni kell az oviba. És ekkor láttam, hogy a reggeli pisi még nem jutott el a pelusig, mert az meglepően vékonyka volt.
Kérdeztem Milánt, hogy nem lenne-e kedve a vécébe ereszteni a reggeli mennyiséget, mert tartottam tőle, hogy ha út közben kiereszti, akkor azt nem fogja a pelus bírni, mint ahogy itthon sem bírja a reggeli adagot. 
Persze határozottan hárított, de mondtam neki, hogy csak próbálja meg. Ebbe furcsa mód beleegyezett. 
Felült a szűkítőre, és látszott rajta, hogy próbálkozik. Bátorítottam, hogy ne adja fel, mert láttam a kukacán, hogy nagyon pisilésre áll.
De ő csak hajtogatta, hogy nem jön, nem jön. 
Aztán mondtam neki, hogy kicsit magára hagyom, próbálkozzon még, addig megnézem Máté hogy halad az öltözéssel, és búcsúzóul még felajánlottam neki, hogy ha sikerül pisilnie, akkor kaphat egy kis csokit. (tudom, tudom, itt rontottam el). Erre Ő csillogó szemekkel rávágta, hogy Jóóóóó!!!!
Tettem is néhány kört a lakásban, mikor hallottam a lelkes kiabálást a vécé felől, hogy
- Anya!!!!!! Pisiltem!!!!
Rohantam is mint a szél. Milán még mindig a vécén ülve büszkén mutatott körbe, hogy mi mindent pisilt össze:)
- Anya, pisiltem!!!! oda is, meg a szőnyegre is, meg a földre is!!!!
Persze nagyon odavoltam, és 100ezerszer megdicsértem és persze járt a jutalomcsokifalat is. Máté is megdicsérte, ahogy azt kell. 
- Milán, pisiltél a vécébe? Ügyes vagy! Jó volt?

Aztán mondta, hogy mondjuk el Apának is telefonon, de ő nem vette fel, viszont elmondtuk Ábel anyukájának, aki épp hívott, és Milán a háttérből mondogatta, hogy 
- Mondd el Alíznak, hogy a vécébe pisiltem!
 
Hát így történt Milán első vécébepisilése. Folyt.köv.

1 megjegyzés: