2012. október 30., kedd

Új csizma

Mátét a hétvégén téliesítettük. Kapott új kabátot, meg új csizmát is.
Nem tudom, hogy másoknál hogy van ez, de nekem mindig olyan meglepetés, hogy kinövi a ruháit, mindig úgy rácsodálkozok, hogy jéééé, már ez is kicsi, meg az is, pedig ezt hogy szerettem, stb... így voltam most a téli kabátjával is, amit igaz, hogy két télen is hordott, mondjuk idén tél végén már eléggé kicsi volt, de már kihúztuk vele tavaszig, szóval volt egy kis időm rákészülni, hogy az bizony már nem lesz jó. Szerencsére Milánra meg pont jó lett, így nem kell huzamosabb időre a szekrény mélyére küldenem. 
Szóval kapott Máté új téli szettet, és vasárnap délután alig lehetett róla lekönyörögni a sídzsekit meg a bundásbakancsot. Nagy nehezen a kabáttól megvált, gondolom melege volt benne, de a csizma maradt rajta.  Ha tehette volna, akkor még abban is aludt volna :) De egyelőre még fűtünk itthon, úgyhogy nincs erre szükség.
De másnap reggel alig hogy felébredt már húzta is fel a csizmát, úgy ahogy volt a pizsama mellé, és gyakorlatilag benticipőnek használta. 

Erről meg az jutott eszembe, amikor a tesóm hasonló korúan kapott egy új csizmát, azt hiszem kéket, és ő sem akarta levenni, és pontugyanígy ő is abban volt már korán reggel, és egész nap. Azt hiszem egészen addig, amíg egyszer csak magamra nem haragítottam azzal, hogy nem engedtem be a szobámba, és ő mérgében berúgta vele az ajtó üvegét. De az is lehet, hogy nem emiatt lett száműzve a szobacipőségtől, hanem egyszerűen csak beköszöntött a tél.
Mint ahogy tegnap végül mi is az előszobába költöztettük a csizmát, miután a délelőtti vizeshavazás után Máténak már muszáj volt az utcán is tesztelnie az új darabot. 
És persze alig várja, hogy essen a hó, és ezer terve van, hogy majd mit fogunk csinálni, többek között hóembert építeni. Úgyhogy lassan nekem is be kell majd szereznem egy vízhatlan kesztyűt, mert utálom, ha fázik a kezem. ÉS tulajdonképpen a havat sem szeretem annyira, csak akkor amikor épp esik, és azt is csak decemberben és max. 2 hétig. De  hát az időjárás ugye nem kívánságműsor:)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon kis cuki :)))
    Mi is pont a hétvégén vettünk Marcelnek téli cipöket és csizmát, bár én is jobban szerettem volna, ha meg kitart a szép ösz...
    Ugy vagyok a hóval, ahogy Te, karácsonykor szép, egy hétig, vagy a hegyekben, de többet nem kérek belöle... na ja, es a hidegböl sem igazan... de hat ez van ::)
    szep hetet Nektek, sok puszi Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig Nektek aztán kijut a hidegből/télből/hóból! Jóval többet kaptok belőle mint mi itthon.
      Kitartást Neked hozzá:)

      Törlés
  2. Én is rácsodálkozós fajta vagyok! :)

    VálaszTörlés