2008. április 16., szerda

Még mindig az alvásról

Gyermektelenül is tudtam már hallomásból hogy az éjszakák nem könnyő falatok. De azt gondoltam, hogy azért biztos van némi kis túlzás is a folyamatos virrasztás, nem alszik a gyerek, nyőgös, jön a foga... stb... történetekben, csak hogy még jobban sajnáljuk szegény kismamát. Biztos emiatt a hajdani hitetlenségem miatt kaptam most leckéül azt amin mostanában kersztülmegyünk, és sosem gondoltam hogy az átaludt, ill át nem aludt éjszakák ennyire kimeríthetetlen témát szolgáltatnak. (Kicsit olyan ez, mint a -ki milyen pelust hazsnál, és miért- téma, másik "kedvenc") Szóval volt az az 1 jó éjszakánk. Az emléke szívemben örökké él. Aztán az elmúlt napok valahogy úgy zajlanak, hogy este lefekvés, a szokkott időben, fél 10 körül. Aztán ébredés valmikor fél 12-és 1 között, és nem visszaalvás olyan 2 óra hozsszán keresztül. Aztán alszunk pár órát, szeencsére, mert aztán hajnalban olyan 4, fél 5 körül félóránként, 3/4 óránként ébredünk, és így megy ez reggel 7ig, amikor végképp feladom, és nem küzdök tovább az alvással. Az a baj, és nem tudom, hogy hogy lehetne ezt kiküszöbölni, hgoy hajnaltájban elkezd dolgozni az én Kismanóm pocakja. Csak ő még anniyra fáradt, hogy nem tud megküzdeni a pukimanókkal, és ezért szenved, és sír. És nem tud aludni. Pedig látszik rajta, hogy eszében sem lenne felébredni, mert amikor a karomba veszem, édesdeden odabújik a mellkasomhoz, és durmol tovább, nem kér enni, nem kér cicit, csak odabújást, és alvást. Ez neki remek, mert legalább ő tud így aludni, de én nem nagyon. Egy darabig fekszünk így az ágyon, próbálom kitámasztani magam mindenfelől párnákkal, hátha kényelmesebb lesz, de hosszú távon nem tudok jól berendezkedni, és vussza kell tennem őt az ágyába, ahol fél órát még szundikál, azátn megint kezdődik minden előlről. Holnap jön a védőnő, d nem bízom benne, hogy érdemi tanácsot tud majd adni, hogy hogy lehetne ezt a szerencsétlen bioritmust kitolni.
Egyébként minden jó és szép, Máté azért napközben valamennyire pótolja a kimaradt alvást. ÉS most hogy ilyen szép tavasz van, egyre több időt töltünk a szabadban, sétával, vagy egyszerően csak kint játszunk a teraszon. Ezért is kerülök ritkábban a gép elé.
Fog ügyben egyelőre stagnált a helyzet. Mostanában nem nyüszög miatta olyan gyakran, de mindent megrágcsál. Vettünk egy zselés, hűtőbetevős rágót neki, de egyelőre nem érti miért akarom mindenáron, hogy azt rágja. Remélem ha majd megint fájlalja az ínyét, akkor majd rájön, hogy ez jó neki.
A legviccesebb amit mostanában csinál, az az, amit Feri Seherezádézásnak hív, hogy mindent a fejére húz, a törölközőt, a pelusokat, a ruháját, a takarót, de úgy hogy néha kikandikál mögüle. Ilyenkor kukucs-játékot szoktunk játszani. Nagyon tetszik neki. És nekünk is.
 
Itt épp Apa takarójával:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése