2020. augusztus 28., péntek

Gólyák

Láttam én is a neten, a villanyoszlopon sorban álló, indulásra kész gólyákat, de most az én Kisgólyáimról lesz szó. :-)
A héten mindkét kisgimnazista ismerkedett kicsit az új helyzettel, az új sulival, az új osztálytársakkal Gólyanapok keretében. Máténál ez 3 napos volt, ma van az utolsó, Milánnak pedig tegnap volt egy ismerkedő napja.
Bár nagyon nem bőbeszédűek, és nagyjából megragadunk az igen-nem-es válaszoknál, azért mégiscsak úgy érzem, hogy jó volt nekik ott, és jó lesz újra gyerekközösségben lenniük, bármennyire is azt hajtogatják, hogy nem várják a sulit. Jó, lehet, hogy nem várják úgy, mint egy nyaralást vár az ember, de szerintem kíváncsiak már. Az osztálytársak, azt mondják, jó fejek. Szerencsére mindkettejüknek van ismerősük, barátjuk az új osztályban is, így talán zökkenőmentesebb lesz a kezdés ebből a szempontból. Aztán majd meglátjuk.
A Covidra való tekintettel kaptunk persze egy sor levelet, a hogyantovábbakról, de igazából mint olyan semmitmondó, és alap dolog, ( pl. rendszeres kézmosás, meg és rendszeres takarítás a termekben) hogy nemigazán fordítottam időt az alapos áttanulmányozásra.
Mindenesetre, mindenhonnan az az infó jött, hogy kedden 8-kor indul a mandula!!!!
Nekünk könnyítés, hogy nem csinálnak nagy faxszit az évnyitóból, Mátéék nem mennek el a valamilyen úti templomba istentiszteletre, hanem megoldják a sportpályán.
A továbbiakban pedig 8.15-től kezdődnek az órák, hogy a tömegközlekedési tumultuson kicsit könnyítsenek.
A szülőket érintő összejöveteleket ( szülőik, fogadóórák) pedig online módon fogják tartani.

Milánéknál csak az ötödikesek meg a kilencedikesek mennek a templomba, Marciéknál pedig csak az elsősöknek lesz ottlevős évnyitó, a többiek csak rádión hallgatják, hogy ezennel a 2020/2021-es tanévet megnyitom. :-)

Aztán reméljük, hogy hellyel-közzel normál tanév elé nézünk.Leszámítva, hogy szerintem totál gáz lesz minden, a gyerekek szét vannak csúszva, és még azt is elfelejtették, amit valaha tudtak, a tanulási rutinból teljesen kiestek, a korán kelésből szintúgy, a koránfekvésről már ne is beszéljünk...
Kemény hetek elé nézünk, az egyszer biztos, de ettől függetlenül izgalmas is lesz azért.


Addig meg még van pár napunk.
Milán holnap valami focikupára megy. A többieknek addig jó lenne beszerezni egy minimális őszi szettet, cipőt, leginkább.

Milán ma fogorvosnál volt, mert elkezdett úgy kinőni a tavasszal egy foga, hogy nem esett ki fölüle a tejfog, úgyhogy ma azt gyorsan kikapták neki, szinte észrevétlenül. Csak előtte már 2 napig ezen parázott szegénykém, és még a fogorvos székben is potyogott a könnye :-( De szerencsére mikor bekente neki a doktorbácsi epres zsibbasztózselével, utána már megnyugodott, és utána már ő is azt mondta, hogy ez tényleg nem fájt.
Marci meg olyan cuki volt, mert a lábánál ácsorgott, fogta a bokáját, és Milán Hulikáját is odaültette a lábszárára, hogy erőt adjon neki.

10 megjegyzés:

  1. Izgalmas tanév elé nézünk, de reméljük a legjobbakat!
    Nálunk nagylányom most van osztálykiránduláson. 12.-esek...Májusról eltolták. És Szlovákia helyett a Zemplén. Lényeg, hogy kirándulnak. Szalagavató dátum okt.10. Nagyon drukkolunk h ne maradjon el.
    Andor katolikus gimibe jár, nekik is ma mondták h az évnyitó mise nem a templomban lesz, hanem az iskolában
    Áronéknál a szülők be sem mehetnek az iskolába. Még szerencse h már hatodikos. Szeretnénk utána gimibe menni, váltani a nővérét ugyanott.
    Ti még számíthattok arra, hogy Máté konfirmálni fog. Hetedik szeptemberében mindkét unokaöcsémet megkeresték, hogy járjon előkészítőre.
    A legjobbakat kívánom mindannyiónknak erre a tanévre ( és a többire is)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi már tudjuk, hogy a szalagavató október másodikán zártkörű szalagtűzés lesz, online közvetítéssel.

      Törlés
    2. Hát, nem az igazi :-( de legalább lesz.

      Törlés
  2. Én is a legjobbakat kívánom nektek (és magunknak is)!
    Itt az általános iskolában először arról döntöttek, hogy nem lesz évnyitó a nagyoknak, aztán tegnap megjelent a honlapon, hogy az elsősöknek sem.
    A gimnáziumban meg megjelent valami eljárásrend, ami nagyjából arról szól, amit te is írtál, plusz itt nyilatkozat kell az első napra (anélkül nem mehet be a gyerek), kötelező a maszk a folyosókon, egyszer használatos kesztyűt kell vinni informatika órára (a hiánya felszereléshiány).
    Amúgy sem egyszerű egy ilyen hosszú távollét után belevágni a tanévbe, most meg már napok óta vizslatom a honlapokat, hol mire kell figyelni... Ja, és én felnőttképzéssel foglalkozom, így ott is kellő körültekintéssel kell eljárnunk mindenben, bár ott még nincs különösebb szabály, eljárás.
    Hát, nem is tudom, mire számítsunk. Sőt még azt sem, hogy most akkor én mitől lennék "boldog" vagy elégedett.

    VálaszTörlés
  3. A legjobbakat mindannyiunknak, a kisgimiseknek különösen az új közösségekben, új sulikban. Én sem tudom, mitől lennék boldog, az biztos, hogy a home school leszívta még azt az energiámat is, ami nem is volt. Reméljük a legjobbakat!!! Aztán meg lesz valahogy úgyis...

    VálaszTörlés
  4. A homeschoolnak még a gondolatától is ráz a hideg.
    Ha megint kitalálják, és olyan formában, amilyenben volt, Marci analfabéta lesz, az tuti, mert képtelen vagyok itthon a rutinszerző gyakorlásra rávenni.
    A Nagyok tavasszal elvoltak, de egy új helyen, ismeretlen tanárokkal-követelményekkel nehezebben menne. És nem sok affinitást érzek magamban, hogy én toljam le a matek-fizika-kémia-biológia tantárgyakat Máté torkán... úgy , hogy így is para, mert kb. a fele matekkönyvet nem vették át a karantén miatt.
    Persze nyilván azt fogjuk csinálni, amit mondanak, és nem engem fognak megkérdezni, hogy akarok-e homeschoolt vagy nem :-)

    VálaszTörlés
  5. Sok sikert a kisgimnazistáknak, érezzék jól magukat az új közösségükben.
    Minden mást meg majd úgyis meglátunk, hogy lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, egyelőre emelt fővel várjuk a szeptembert.

      Törlés
  6. Én is a legjobbakat, sok sikert kívánok a kisgimiseknek (és persze Marcinak is :) ), ja és a legfontosabbat is, hogy érezzék nagyon jól magukat az új helyen :) !
    Előbb-utóbb minden kiderül, hogy járnak vagy meddig járnak suliba, az is :) ..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Nektek is :-)
      Remélem utóbb derül ki :-)

      Törlés