2020. augusztus 5., szerda

Balatoni nyár 1.2- Beugrottunk Tapolcára

Farkaséhesen értünk le a Szent György- hegyről, de még strandolni is akartunk, úgyhogy azt találtuk ki, hogy Tapolcán rendelünk gyorsan pizzát elvitelre, amit majd a strandon eszünk meg. Reggel még úgy terveztük, hogy majd a szigligeti strandra megyünk, mert az van közel, és mert Feri itt nyaralt kisgyerek korában sok évig. 
Úgyhogy begurultunk Tapolcára, a neten kinézett pizzériában gyorsan leadtuk a rendelést, és amíg készültek a pizzák, addig pont tudtunk tenni egy kört a városban a tóparton. 


Marci épp duzzog valamiért. Talán, hogy már nagyon éhes. :-)


A tóban nagyon sok hal van, aranyhal is. 



Többször is jártunk már Tapolcán, én legelőször akkor, amikor Máté volt pocakban, és akkor itt a tóparti éttermek egyikében ebédeltünk. Akkor voltunk a barlangban is. És ahogy ezt felemlegettük, gondoltuk még pont belefér, hogy elsétáljuk a barlanghoz, hogy körbenézzünk mi újság, és hogyan lehet bejutni, mert a fiúkkal még nem voltunk lent, mert mindig volt egy kicsink, de most már elég nagyok ahhoz, hogy érdemes legyen velük lemenni. 


A barlangnál aznap nagyon sokan voltak, nem is lehetett volna már aznapra jegyet venni, és a  jegymesteres elővásárlást javasolták. Arra a hétre már nem is tudtunk jegyet foglalni elfogadható időpontban, csak jóval későbbre. 

A séta után gyorsan visszamentünk a pizzáinkért, és még a cosmagtartóban neki is estek a fiúk. :-) 
Aztán gyors újratervezés után úgy döntöttünk, hogy most már nem megyünk Szigligetre, hanem a füredi strandon fogunk strandolni. előtte még bedobtuk a maradék pizzát, aztán irány a part! 

Füredre Tótvázsony felé, a Művészetek völgyén keresztül vitt minket a gps. Ez az az út, ahol nemrégiben volt az a csúnya biciklisversenyes baleset. Hááááttt... valóban eléggé balesetveszélyes... a kanyargós, frissen felújított út az autósokat is száguldásra csábítja, szerintem. 





És ott a Balaton! 
És had ne mondjam, hogy a híres balatonszőlősi kanyarban lévő extraszuper panorámába csak sikerült beépíteni egy házat! Ott látszik a piros teteje a busz mögött. :-(


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése