2020. augusztus 10., hétfő

Balatoni nyár 2.2 - Zirci ebéd

 A kirándulás után úgy terveztük, hogy Veszprémben fogunk ebédelni, mert ott ismerünk több kifőzdés helyet is, de kicsit elhúzódott az idő, és egyáltalán nem volt biztos, hogy még időben odaérünk, úgyhogy mikor Zircre értünk, akkor hirtelen döntéssel megálltunk, és ott kerestünk egy jónak tűnő helyet. 

Többször is voltunk már Zircen, az arborétumban is, az apátsági könyvtárban is,  és egyszer ettünk is az egyik helyen ott az apátság mellet, amivel nem nagyon voltunk megelégedve. Olyannyira nem, hogy már a nevére sem emlékeztünk, csak azt tudtuk, hogy nem azon a soron akarunk most megint leülni. 

Végül egy pár utcányira az apátságtól találtunk rá a Patkó vendéglőre, ahol még menüt is adtak volna, ha korábban érkezünk, de már az már nem volt, így egy kétszemélyes patkó tálat rendeltünk, meg egy pizzát, biztonság kedvéért. És nem csalódtunk, mert a 2 személyes tállal 4-en jól laktunk. Marcinak elég volt egy fél pizza. 

Mivel nemigen járunk rendes étterembe, ahol várni kell az ételre, ezért volt itt egy keményebb fél óránk, míg az asztalunkra került az étek :-) Milán kábé hatszányolcszor kérdezte meg, hogy mikor hozzák már az ennivalót. Nem tudtuk meggyőzni róla, hogy hagyományosan az étel otthon sem varázsütésre kerül ám az asztalra, hanem előtte valakinek el kell készítenie, ami meg időbe telik. 

Végül mire elénk jutott a hústál, úgy nekiestünk, hogy már csak a félig üres tál fölött jutott eszünkbe, hogy csinálhattunk volna róla egy intsafotót :-) 

Annyira tele lettünk, hogy levezetésképpen elsétáltunk a templomig, hogy ne menjünk haza a nélkül, hogy nem néztük meg, legalább kívülről. Végül be is tudtunk kukkantani, mert most nem volt sem idegenvezés, sem mise odabent. 





Máté művészfotója. 

 
A napot én futással zártam. 


A fiúk pedig gyerekautózással. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése