2008. március 30., vasárnap

Vásárlás, főzés, vendégek

A tegnapot az Árkádba kezdtük, mert intersparba akartunk menni. szerencsére nem kellett olyan sok minden, mert volt itthon ebédnek való, . Mátéval nem egyszerű a vásárlás, mindig kimarad egy-két dolog, mert ha alszik, akkor azért rohanunk, hogy fel ne ébredjen, ha meg ébren van, akkor azért hogy nehogy elkezdjen sírni. Szóval mindenképp rohanás. Hol van már az a régi szép idő, amikor sétálgatva a sorok között tanakodtunk, hogy éppen melyik fajta teát, mosóport, stb... vegyük. Tegnap Máté is szemtanúja akart lenni a vásárlásnak, mert amint beléptünk kipattant a szeme, de nagyon aranyosan bámészkodott, mindenre rácsodálkozott. Szerencsére nem volt nagy tömeg, mert attól mindig kiakad, így békésen elvolt, a fények, főleg az ismeretlenek még mindig lenyűgözik. Mivel ilyen jó volt átmentük még dm-be is, met volt még egy 50%-os smink kuponom, amit nem akartam veszni hagyni, bár most nem fogy annyira, de gondoltam, majdcsak elfogy valamikor. Huggis-t is akartam venni, mert már nagyon fogy a régi, és éjszakára meg sétához ezt használjuk, de most lépnünk kel ebben is egy méretet, és úgy átszik a város összes gyereke 5 és 9 kg között van, mert ez a méret nem volt se most se a múlt héten. De mivel nem tart ki még egy hétig a meglévő készlet, elmentünk a mexikói útra, reménykedve, hogy annak talán nem olyan nagy a forgalma, mint az árkádosnak és lesz pelus. És igen, jól gondoltuk, volt! Árkádtól a Mexikói útig persze üvöltés volt, ilyenkor én mindig azt javoslom vegyük hazafelé az irányt, és ne kínozzuk szegény gyereket, de most muszáj volt pontot tenni a pelusügy végére, így nem engedtem. Odaérve Feri gyorsan beszalad, én meg megringattam a hordozóban, és két perc múlva álomba is zuhant.
Itthon gyorsan nekiláttam az ebédnek, nálunk már szokássá vált, hogy a vasárnapi ebédet szombaton esszük meg, valahogy szombaton mindig több idő van főzőcskézni, így húsleves volt, meg brokkolis besameles pulyka. Gyorsan összedobtam egy muffint estére, és mire kész lettem hulla voltam. Matyi eközben nyűgösködött, elaludt, felébredt, de nem akart az ágyában lenni egyáltalán, eléggé aggódtam, hogy megfújja az esti összejövetelt a nyűglődésével, de szerencsére sikerült ölben annyit aludnia, hogy ne legyen semmi baj. Aranyos volt nagyon, amikor már fáradt, akkor is jól elvolt ölben.
Mivel még nem aludt, amikor elmentek a fiúk, gondoltuk csinálunk egy relaxfürdetést, hogy elaludjon. Nagyon édes volt, mert úgy elernyedt, hogy olyan volt mint egy rongybaba, és már csukódtak le a vízben a szemei. Kapott még egy kis deszertet fürdés után, és 5 perc múlva már aludt is. És egész jól aludt, reggelizett, és most megint alszik.
Most meg szép napos idő van, de Feri kertészkedni akar, úgyhogy sétálni lehet nem megyünk, csak kiköltözünk a terszra. aztán remélem Matyi nem fogja bojkottálni a terszozást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése