2008. március 12., szerda

Valami történt

Most már tényleg nem tudom, mi van. Volt egy hét, amikor már beállt Matyinál az éjjeli egyszer evés. És most mindent felrúgva megint kétszer ébred. Elaludni is olyan nehezen akar, és olyan kis nyugtalan. Lehet, hogy ez a buta idő az oka? Tegnap már napközben is kicsit nyafibb volt, többször kéreckedett ölbe, mint egyébként szokott. Remélem most már lassan kitavaszodik, és helyre áll a lelki békéje szegénykémnek.
Tegnap nem történt semmi különös, éltük a szürke hétköznapokat. Délután beugrott Förgi, erre járt, megnézte Matyit. Ő nem sokkal az előtt ébredt (elaludt a nyugifotelében), így nem volt még nagyon kommunikatív, és először fenntartásokkal nézte F-t, hol rá, hol rám nézett kérdő szemekkel, hogy mit keres ez itt, és most kedvesnek kell vele lennem? Legalábbis valami ilyesmi tanácstalanság volt a szemében, aztán mikor rájött, hogy F. barát, nem ellenség, akkor már kicsit feloldódott, és eldobott egy-két mosolyt is, meg néhány halvány eő-t.
Nem tudom, mennyit értenek az ilyen idős gyerekek a beszédből, de én szorgosan beszélgetek Matyival. Mivel egész nap ketten vagyunk, kivel mással tudnék beszélgetni? Szóval mindig meg szoktuk beszélni, hogy mikor jönnek vendégek, kik ők, honnan ismerjük őket, szóval felkészítem a szereplésre. Ás általában szépen is viselkedik, amikor vendégeink vannak, mosolyog, és fecseg velük. Mivel F. csak épp beugrott, nem tudtam Matyit felkészíteni, lehet, hogy ezért is volt olyan távolságtartó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése