2016. július 29., péntek

Máté vonalban

Tegnap egész nap esett az eső. Hol jobban, hol kevésbé. Gondoltam is sokszor Mátéékra, hogy vajon náluk is ilyen monszuneső van-e, vagy valami csoda folytán ők megúszták.
Este próbáltam párszor hívni Ágota nénit, de 2-szer ki sem csöngött, harmadszor meg nem vette fel. Többször nem hívtam, valahogy elfelejtődött az esti rutin közben.
Aztán este, volt már vagy fél 10 is, csörög a telefon. Ágota néni volt, hogy látta, hogy hívtam, és most ott van mellette Máté, tudunk beszélni.
Miután Máté megkaparintotta a vonalat egy darabig csak valami viháncolást hallottam. Kérdeztem Mátét, mi újság, hogy van, de erre is csak vihorászott valakivel a háttérben.
Amit megtudtunk:
- Máté jól van. Minden nagyon jó.
- Igen, ott is zuhogott egész nap az eső.
- Bent voltak egész nap.
- Elveszett a tusfürdője, vagy  nem találja, de nem baj, mert tegnap a Hubáéval fürdött, ma meg úgysem csináltak semmit, csak lemosta magát vízzel.
- Játszottak számháborút. Hogy ezt tegnap játszották-e a házban, vagy korábban, kint a szabadban az nem derült ki.
- Ő nem ezt a szót használta rá, hanem egy bonyolult körbeírást, amiben szerepelt az is, hogy piros filctollal írták rá a papírra a 4 jegyű számokat, és hogy ezt a papírt ugyancsak piros spárgával erősítették a fejükre.
- Saját bevallása szerint is sokat vihog. ( ez tud ám idegesítő lenni )

továbbá: Készülnek a vasárnapi bábszínházra, már tegnap előtt is a szöveget tanulták. Ágota néni szerint Máténak nagyon különleges szerepe lesz. :) Hát nagyon kíváncsiak vagyunk! Meg arra is, hogy milyen állapotban kapjuk vissza.

Holnapután már megyünk érte. Mintha már ezer éve nem lenne itthon.

A többiek is csak kínlódnak nélküle. Milán szerint Máté nélkül minden játék unalmas. Na persze, mert nincs kivel összeveszni. Majd számolom a perceket, hogy a nagy reunion után mikor lesz az első összeveszés. Gyanítom, hogy nem kell majd sokáig számolnom.

2 megjegyzés:

  1. Nálunk a mi Máténk utazott el nyár elején majdnem két hétre a rokonokhoz, de nekem is ezer évnek tűnt és Toma sem találta a vége felé a helyét. Hiába, nem vagyunk hozzászokva az ilyesmihez :) ... De jó, hogy ha jól számolom ma mentek érte :) !

    VálaszTörlés
  2. Nálunk a mi Máténk utazott el nyár elején majdnem két hétre a rokonokhoz, de nekem is ezer évnek tűnt és Toma sem találta a vége felé a helyét. Hiába, nem vagyunk hozzászokva az ilyesmihez :) ... De jó, hogy ha jól számolom ma mentek érte :) !

    VálaszTörlés