2016. július 1., péntek

Ezt olvassuk- kedvenceink 1. Pettson és Findusz

Egyszer, még tavaly valamikor, egészen véletlenül akadt a kezembe a könyvtárban egy Pettson és Findusz keménylapos kötet. Elhoztam Marcinak. Aztán akkora sikere lett ennek a pár oldalas, pár soros mesécskének, hogy sírva nevettünk minden este, amikor elolvastuk. A történet maga is vicces, de ami nagyon megdobja az egészet, az a hihetetlenül részletgazdag illusztráció. Minden egyes oldalon van valami furcsaság, valami apró, de vicces momentum. Mint pl. a kávéscsészéből teázgató tyúkok :) Nem csak mesekönyvnek kiváló, de böngészőnek is tökéletes, még nagyoknak is. Tényleg! Van, amikor nincs kedvem már százhuszonnyolcezredjére ugyanazt olvasni, akkor csak kinyitjuk, és keresgélünk a képeken vicces, oda nem illő dolgokat. Mindig találunk valamit :)


Olyannyira rákaptunk, hogy azóta már több kötetet is olvastunk, többször is.  A többi igazi papírlapos, sokszöveges, nagyobbaknak is kiváló. És amikor a könyvtárban rákérdeztem, hogy van-e esetleg még, vagy lesz-e, akkor mondta a bácsi, hogy felírja, és a következő rendelésnél majd rendel még, mert mások is nagyon keresik. Lett is még pár, de így is nagyon szemfülesnek kell lenni, ha ki akarunk egyet-egyet kölcsönözni. 

" Findusznak egy évben háromszor volt születésnapja, csak mert úgy érdekesebb. " 

És ha már olvassuk, akkor nézzük is, mert úgy érdekesebb :) 

Egy csomó rész fent van a youtubon. Mi imádjuk. 



4 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük!Van Pettson és Findusz szakácskönyv is, olyan receptekkel, amit gyerekek is meg tudnak csinálni!Kedvencünk belőle a zabpelyhes keksz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom. De nem lehet rendelni, mint ahogy a labirintusos könyvet sem már egy jó ideje. :(

      Törlés
  2. Ez aranyos.Akkor biztos én voltam.:-)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés