2013. március 26., kedd

Ma reggeli hóhelyzet

Komolyan, egyik percben sírnék, a másikban csak nevetek azon, hogy jól megtréfált minket a NagyÚr odafönt, és hiába március vége, hiába, hogy hétvégén húsvét lesz, hiába, hogy holnap utántól elvileg TAVASZI szünet lesz az oviban, cseppet sem érdekli, és a nyakunkba küld még így a tavasz közepén is egy jókora adag havat, csak hogy tudjuk, hogy ki itt a főnök. Hát nem mi, emberek, az biztos, mert ha mi lennénk, akkor már régesrégen napsütés tavaszi időben gyönyörködnénk a virágzó kertünkben. Ennek ellenére ma reggelre kábé úgy nézett ki, mintha legalábbis december lenne. A tulipánok leveleinek épphogy csak a csücske látszik ki, a hólapátot még el sem raktuk az idén. A télikabátot még nem vettük le, egyedül én csatoltam le a múlt héten nagy bátran a kapucnit, hiába, ráadásul ki is jött egy patent a helyéről, szóval tényleg jobb lett volna ott hagyni ahol van. A fiúk egyszer már lecserélték a sapkájukat tavaszira, de ma reggel visszaadtam rájuk a télit, és még a kesztyűket is megkerestük. Nem kellett nagyon keresni, ott voltak a polcon. 
Ha valaki most véletlenül idepottyant volna a Marsról, akkor igencsak félretájolta volna magát időben, ha csupán a külső jegyekre hagyatkozik, a reggeli utcakép a kapu előtt havat lapátoló emberekkel így március végén már elég groteszk volt. Csakúgy mint az ovibejárat előtt sorakozó szánkók sora. 
A gyerekek persze örültek a hónak. Engem meg a hideg ráz, amikor belecaplatnak a lábkézépig érő hóba, mert a cipőjük már enyhén szólva sem bírja a havat. 




Így indultunk ma oviba. Teljes téli felszerelésben. 



Napok óta barkát szeretnék venni, vagy aranyesőt (heheheee), hogy ráakasszam a hímes tojásokat. Nem tudom akad-e ebben az évszakban ilyen, de ha igen, gondolom aranyárban mérik. Ma reggel az jutott eszembe, hogy lehet, hogy mégis fenyőgallyat kellene tojással díszíteni... Milán szerint úgyis megint karácsony van:)
Micsoda szerencse, hogy a karácsonyfás fejlécemet még mindig nem cseréltem le :-D

Ezer éves poén, de még mindig vicces, az aktualitása pedig töretlen:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése