2013. március 19., kedd

Ellentétesen

Régóta tudom, hogy mindenféle időváltozás, évszakváltozás, akármi rám teljesen ellentétes hatással van, mint a fiúkra. Konkrétan ami engem elálmosít, elfáraszt, lomhává tesz, az őket teljesen felpörgeti, nem alszanak, és teljesen kifordulnak önmagukból, (ezáltal egy idő után én is) gyakorlatilag elbeszélünk egymás mellett. Most is így van ez, nagyjából tegnap délután óta. Pedig igazán szépen indult, mert minden gyerek szépen aludt ebéd után. Még Marci is, akit rendszerint ringatni kell ezidőtájt, hogy ne óbégassa fel a többieket, és még Máté is aludt, aki pedig mostanában egyre ritkábban teszi, legtöbbször csak fekszik az ágyban és pihenget.
Aztán ébredés után Marcinak  semmi sem volt jó, egész délután kínlódott, ha az ölemben volt, akkor onnan rúgta-feszítette ki magát, ha nem volt ott, akkor meg oda kívánkozott. Nem javított a hangulatán, hogy Milán véletlenül fejbevágta a zenélő macskával amivel éppen repülőset játszott. Szép kis lila pukli lett a homlokán ma reggelre. 
Az éjjel relatív nyugiban telt, reggel viszont fél 6-kor riadót fújt a legkisebbünk, és ez sajnos éppen egybeesett azzal, hogy Milán átbumlizott hozzánk, így már ő sem tudott visszaaludni. Hogy Mátét mi dobta ki az ágyból nem tudom, de amikor negyed 7 körül kibotorkáltam a szobából akkor már teljesen létszámmal voltak jelen a nappaliban. 
Máté elment reggel oviba. Csak remélni tudom, hogy alszik valamit ebéd után, mert délután uszodába megyünk, jó lenne ha legalább ő nem balhézna.
Milán nagyjából 10 órától sopánkodott, hogy ő bizony nagyon álmos, így egy gyors negyed 12-es ebéd után el is ment aludni. Alig másfél órát aludt, holott ő nem ritkán 3 órákat is képes lehúzni. 
Marci FÉL órát aludt, és bárhogy próbáltam visszaaltatni, nem ment. Látszik rajta, hogy teljesen kész van. Csetlik-botlik. Sajnos ennek látható jelei is vannak. Először az ágyvégébe verte be a fejét, majd valahogy a kisszékkel is találkozott. Mindkettő ütközés piroslik a fején. Szegénykém :(  Elég rosszul néz így ki, tele háborús sérülésekkel.
Ezek után pedig már rém kíváncsi vagyok, hogy az óraátállítás milyen hatással lesz ránk. Nem szoktuk szeretni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése