2014. március 24., hétfő

Reggeli motiváció

Nagy bajok nem szoktak lenni a reggelekkel. Marcinak hála, sosem alszunk el, és az ovisok is újabban előttünk ébrednek. Persze hiába kelünk borzasztó korán a készülődéssel, a reggelizéssel, az indulással mindig elmegy az idő, mindig van nyafogás, hogy ők még fáradtak, hogy nem ezt, hanem azt akarják felvenni, vagy egyszerűen csak ülnek és nem csinálnak semmit. Ettől tudok a legjobban a falramászni.
De ma reggel kivételes nap volt. 
7.13-kor már mindketten az ajtóban álltak indulásra készen! Igaz, Feri még akkoriban vonult be a fürdőszobába, szóval állhattak ott a az ajtóban egy darabig, de nem bánták. 
És hogy hogy történhetett ez?
Hát úgy, hogy tegnap Máté kapott egy új cipőt. Tavaszit. Egy magasszárú, kék cipőfűzős tornacipőt, amit ő maga választott. Már egy ideje ilyenre vágyott. És ooooolyan nagyfiús lett most már, a kék nadrágjában, a deszkás cipőjében, hátrafordított basketballsapiban, ahogy ott vonult az üzlet folyosóján.... mint egy kis kamasz. Nagyon vagány volt :)
Egész tegnap délután a cipőjében gyönyörködött, forgatta jobbról-balra, balról-jobbra, és kábé 2 percenként elmondta hogy milyen klassz cipője van. 
- Anya, ez a cipő annyira gyönyörű, hogy rá sem merek nézni!
- És képzeld, az orrán még fényvisszaverő is van!
- Mondtam már hogy van rajta fényvisszaverő?
- Holnap az új cipőmben megyek oviba! meg a kék nadrágomban. 

Legalább százszor hallottuk  a fentieket a délután folyamán:) Olyan aranyos volt, ahogy odavolt az új cipőjéért. Végül már adtuk is alá a lovat, és ha éppen nem újságolt az új cipőjével kapcsolatban valamit, akkor megkérdeztem tőle, hogy van-e rajta fényvisszaverő, ő meg hatalmas teli mosollyal mondta, hogy VAAAAAN. 
Reggel már ott ült az előszobában a cipője mellett, és alig várta, hogy felvehesse :- D

Milán pedig miután kicsit kiakadt, hogy ő nem kapott cipőt, mert neki még jó az őszi, meg van egy másik is, kapott helyette egy zöld nadrágot. Pár hete, amikor Máté kapott egy kéket, akkor nem volt az ő méretében színes nadrág. Most találtam neki egy zöldet. Borzasztóan örült neki! A pláza folyosóján egy padon át is kellett cserélni, mert hát Máté is az új cipőjében jön haza. Itthon szépen behajtotta a szekrényébe, nehogy Marci összekoszolja. Ő ma abban ment oviba. Nagyon jól állt neki. 

Hát így történt, hogy ma reggel már idejekorán teljes harci díszben várták, hogy Apa is elkészüljön. Ő nem kapott se új cipőt, se új nadrágot, nem volt ami motiválja :) Hacsak nem az új háttértártokja, vagy mi, amit vett.

4 megjegyzés:

  1. :)))) Látod, nem is kell sok, és milyen motiváltak lesznek a gyerköcök :))) egyébként mi az a háttértártok? Háromszor is elolvastam, de nem ertem :))) Marcelt ma reggel a hó motiválta, engem mondjuk nem annyira, de hat ebböl is latszik, mennyire mashogy müködnek a gyerekek :)))) Szep hetet Nektek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. háttértároló-tok. Lehet, hogy nem ez a becsületes neve, nem tudom. A külső winchesternek egy tok. azt hiszem :)

      A hó engem sem motiválna nagyon. Pláne így március végefelé.

      Törlés
  2. És méghogy a fiúkat nem lehet feldobni egy cipővel, vagy nadrággal..:-)))) Aranyosak lehettek!

    VálaszTörlés
  3. :) Az enyémeket fel lehet, bennük 6 lány veszett el valahol :)

    VálaszTörlés