2014. március 19., szerda

Milánrajzok

Milán sem marad  ám el rajzolás terén. Legtöbbször együtt rajzolnak, ha az egyik rajzol, akkor a másiknak is eszébe jut, hogy ő is rajzolni szeretne. Olyan is van, hogy reggel még oviba indulás előtt leülnek és rajzolnak. De van amikor Milán inkább összedob egy legóvárat rajzolás helyett.
Az, hogy Milán rajzol, az számomra maga a csoda. Máté négy évesen szerintem ceruzát sem fogott a kezébe, hiába volt minden próbálkozásom. Ezért az, hogy Milán meg leül és csinálja már nagy öröm. Az pedig, hogy emellett még ügyes is szerintem különösen nagy büszkeséggel tölt el. És hát annnnnnnyira szeretem kis mosolygós emberalakjait :) Persze érezhető a rajzain Máté hatása. Sokszor őtőle veszi az ötletet, és a formái is hasonlók, mert nézi, és lemásolja. 
Egyetlen bajom csak az, hogy ha nem vagyok elég szemfüles, és időben nem fűzöm le a műveket, akkor Milán képes "túldolgozni" a rajzot. Tehát amikor már szerintem kész van, és tök szép, akkor pl. veszett módon elkezdi sötétkékre kiszínezni az egész papírt, mert este van. Vagy elkezd a közepébe betűket és számokat rajzolgatni. Szóval nagyon oda kell figyelnem. 

Az egyik kedvenc Milánrajzom a mostanában készültek közül. Rumini-illusztráció. Vár, zászlók, katona, feketesirály, a hátán Rumini, és még két madár. Középen nem tudom mi az a lépcsőszerűség. A "Bandi" felirat az én művem, azt mondta Bandinak rajzolta ezt a képet. A piros betűket viszont Milán rajzolta, leírta, hogy Máté :) csak a betűsorrenden kell még kicsit javítani :) de ebből is látszik, hogy a betűk neki ugyanolyan rajzolás kategóriába tartoznak, mint egy ház vagy egy autó.
Szerintem csúcsszuper!
 Megint Milánbetűk :)

 Kicsit elkapkodott, és félig kidolgozatlan. Azt hiszem Apa van a képen. Virágkezű :) A Mátébetűket most is gondosan odavéste a rajz közepébe.
 Udvari élmény, Máténak is volt hasonló, biciklizős gyerek balról, focizós középen, labda, kapu, és égig érő ház.
 Ugyanez, de még csak vázlatosan.
 Ez csak azért fontos, mert a kéz itt már kezd nem vonalkéz lenni. Lassan elfelejthetjük a pálcikaemberkéket.
A fán már levelek is vannak.
 Egy téli kép. Csongornak készült. Csongor és Milán Klári mama háza előtt hógolyóznak.
 A múlt heti ünnepre az oviban zászlót is festettek többek között. Itthon pedig mindenféle zászlókat másolt ki az atlaszból. Nem mind a Milán műve, néhol az én kezem nyomát is fel lehet lelni, és az Apáét is.
 Létrás tűzoltóautó. Éppen az emeletes házból menti ki az embereket. Ezt a Mi micsoda sorozat Tűzoltók kötete inspirálta.

2 megjegyzés:

  1. Nagyonügyi! :) Érdekes, Milán virágkezeket ábrázol, Zalán pókkezeket...:)
    Zalán még nem nagyon ír betűket (nem is kell neki persze), minap pl. pont dührohamot kapott, mert az a betű nála még nem olyan sátor alakú, inkább, mint egy fordított U. Jó volt az, dehát beszélhetek én! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A virágkezeket Mátétól tanulta. Máté így rajzolta, ha kesztyű volt az illető kezén. Milánnál a sima kesztyűtlen kéz is virág maradt :)
      Milán is csak most kezdett lelkesedni a betűkért, számokért. Ő is dühöng egyébként, amikor az 5-ös nem sikerül. pl.

      Törlés