2013. szeptember 5., csütörtök

Ovis napok

Telnek-telnek az ovis napok. Ma már a negyediket tapossuk.
Azzal kezdem, hogy én hulla fáradt vagyok. Ott kezdődik, hogy Marci nem igazán alszik éjjel, vagy ha alszik is, akkor sem jól, és már megszámolni sem tudom, hogy hányszor ébredek a nyuszogása miatt. Aztán reggel sincs  kis nyáriszünetes lustálkodás, készülődés van, reggeli, ovibafutás, egyik gyerek, másik gyerek, majd a héten eddig minden nap volt valami délelőtti elintéznivaló miután Milánt otthagytam. Aztán ez a déli hazajövés is elég macera, mert Marci fáradt, de Milánt nem szerettem volna rögtön egésznapossá tenni, pláne, hogy itthon ő még cumival alszik, oviban pedig elvileg nem lehet cumit vinni. Emiatt is van bennem egy nagy adag ellenállás, hogy nem akarom, hogy ott sírjon a cumija miatt, mikor lényegében semmiből nem tart őt hazahozni, ( jó, kicsit macera) és itthon úgy alszik ahogy neki jó. Persze Milán jófej, mert mondja ugyan, hogy persze, persze, az oviban cumi nélkül alszik, de a gyakorlatban szerintem nem menne ez olyan könnyen. Hát majd meglátjuk, hogy lesz a későbbiekben. Igazából az macera, hogy ha már ott vagyok, akkor Mátét is elhozom, hogy ne kelljen már kétszer mennem, meg hogy kicsit Máténak is jó legyen, pedig az elsődleges terv az az, hogy Máté ottalvós, és akkor majd Milán is maga akar majd ottaludni. 

Milán hihetetlen nagyfiúsan kezeli a dolgokat, így pár nap után még mindig nagy lelkesedéssel indul az oviba, még ő sürgeti Mátét, hogy készüljön, nehogy elkéssünk. Tegnap mondjuk kicsit megszeppenve ült a reggelizőasztalnál, és nem értette, hogy ez most miért kell, (először értünk oda reggelire) , de végül csak megette a kiflijét, megitta a teáját, és nem volt végül semmi gond. Bent eljátszogat, tegnap egy csodaszép házikót épített duplókockából, Kati néni mesélte. A többi gyerekkel nemigen barátkozik, bár ha úgy hozza a helyzet, akkor szól hozzájuk, de nem keresi a társaságukat. Ez egyébként minden gyerekről elmondható, mindenki elvan a maga kis világában. Minden nap gyakorolják a neveket-jeleket, mond is most már néhányat Milán is, tegnap már azt is tudta ki volt a párja amikor mentek  az udvarra. Nekem zavaró, hogy nevek majdnem fedésbe vannak a Máté csoportjával, legalábbis a fiú nevek, de úgy szoktuk itthon emlegetni őket, hogy a "csillag csoportos Kristóf" .
Nagy kár, hogy Adriánnal nem kerültek egy csoportba, mert vele jól ellenne, és az udvaron mindig együtt játszanak, keresik egymást. Olyan aranyosak. Remélem idővel azért csoporton belül is talál majd magának egy kis barátot. 

Mátéék egyelőre csak tengenek-lengenek az oviban, nem is igazán értem, hogy miért nem lehet őket már szeptembertől foglalkoztatni. Minden kötelező "óra" és fejlesztés csak októberben indul majd el, addig gyakorlatilag nem csinálnak semmit, semmi irányított foglalkozás nincsen, lényegében kint vannak egész nap az udvaron, és homokoznak, esetleg fociznak. 

Tegnap már mindkettőjüknek folyt az orra. 

Így telik az első hét, aztán majd csak belerázódik mindenki a napi rutinba.

6 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Gondolom, ez még az átmeneti időszak nálatok is vakációból oviba...Bár mivel nem a gyökkettőt veszik, szerintem is lehetne velük foglalkozni aktívabban is... Rékáék is bemelegítenek, ahogy hallom, egész nap játszanak. Aztán meg majd hirtelen MSSST és Difer tesztet dugnak az orruk alá már az iskolaérettség jegyében...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gondolom ez még az első hét miatt van. Bár szerintem egy-egy rajzold le mi történt veled a nyáron jellegű dolgot csinálhatnának. Az egész napos udvaron őrjöngésnek nem sok értelmét és hasznát látom, akkor már itthon is maradhatna októberig.

      Törlés
    2. Így van, teljesen egyetértek. :) A másik magyarázat, hogy az óvónéniknek kell az átmeneti időszak. :)

      Törlés
    3. Szerintem is inkább az óvónőknek.

      Törlés
  3. Szuper, hogy Milánnak ennyire tetszik az ovi és ilyen ügyesen megszokta! Hát igen, ahogy írtad, Mátéék ennyi erövel otthon is maradhattak volna, így kicsit olyan az ovi, mint egy "gyerekmegörzö", nem?
    Mondjuk itt épp az ellentéte van, Marceléknál elsö pillanattól kezdve pontos napirend van, foglalkozások, feladatok, persze szabad játék is, de inkább ez már iskolára hajaz, mint ovira.. Marcelnek szerencsére eddig nagyon bejön, tetszik neki, hogy annyi mindent csinálnak és igaz, hogy csak fél nap, pontosabban 3,5 óra, de nagyon lefárad mindig. persze csak agyilag, most még itt zumbázik nekem, hogy mennyi energiája van :))))
    Szép hetet Nektek és kitartáás a reggeli készülödésekhez és nemalvós éjszakákhoz!!!!!

    VálaszTörlés