2013. szeptember 30., hétfő

Almatorta

A múlt csütörtökön Mátéék almaszüreten voltak az oviból. Szedtek egy csomó almát, amiből haza is jutott valamennyi. Már aznap délután azzal nyaggatott, hogy süssünk az almából süteményt, én meg csak ígérgettem, ígérgettem, míg végül szombaton került sor a sütisütésre. 
Először almáspitében gondolkodtunk, de bármilyen receptet néztem, mindegyik legalább két kiló almával számolt, nekünk meg nem volt itthon annyink. Végül nagy nehezen találtam egy olyan receptet, ami csak 1 kilónyit igényelt, igaz, nem pite, de almás, egy fordított francia almatorta.Pont így csináltam mindent, ahogy le van írva. Talán egy kicsit kevesebb cukrot is lehetne bele tenni, de ez akár almafüggő is lehet.
Alapvetően nem volt nehéz, egyedül a karamellizáláskor bizonytalanodtam el, hogy vajon mikor is lesz jó, mert se nem sűrűsödni, se nem sötétedni nem akart a a fránya cukros-almás lötty. aztán egyszer csak eluntam, és levettem a tűzről. voltak fenntartásaim a végeredménnyel kapcsolatban, mert ez a szósz elég folyós volt, de végül sütés után egész jó lett. Másnap pedig még jobb. 

A sikerhez bizonyára hozzájárult Máté saját kezűleg szedett almája, no meg az, hogy a skacok mind egy szálig segítettek összerakni :)

Kifordítás előtt:

Után:



Szerintem így jó, ahogy van, nem igényel plussz tejszínhabot. De persze ízlések és pofonok.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése