2012. november 16., péntek

Máté az uszodában

Még csak másfél hónapja járunk, de szemmel láthatóan egyre ügyesebb és bátrabb. Eleinte nem nagyon tetszett neki, ha le kellett tennie a fejét a víz alá, de már kezdi megszokni, és egyre tovább tud lent lenni. Én nem nagyon értek sem az úszáshoz, sem az úszásoktatáshoz, de nekem úgy tűnik, hogy itt elég nagy hangsúlyt fektetnek a légzésre, és nagyon sokat gyakorolják azt, hogy levegő-le a fej-x másodpercig lent,-fel a fej-levegő. Azt hiszem a következő szintre lépésnek egyik feltétele, hogy 10 mp-ig lent tudjanak maradni. Máté most olyan 5 mp-ig biztonsággal lent van, de amennyit hallok az edzők szavaiból fent a lelátón nem is kérnek egyelőre többet tőle.
Természetesen a háton úszás a kedvence, gondolom javarészt azért mert ott nem kell az arcát a vízbe tenni :) De látszik is, hogy amikor a hátukon húzzák őket, akkor nagyon élvezi, és nagyon szépen tartja magát.

Aztán szoktak még olyat csinálni, hogy át kell menniük a két edző lába alatt. Na ez az egyik leginkább nemszeretem gyakorlat. Meg is értem. Én biztos nem csinálnám, de Máténak már egész jól megy, kívülről én úgy látom, hogy most már nem nyel közben vizet, legalábbis nem akar a végén megfulladni, de saját elmondása szerint sem olyan rossz már ezt csinálni, mint eleinte volt. 
Aztán amit még csinálnak, hogy kívülről ugranak bele a medencébe, egy karikába, és a karikából ki kell úszni, vagy felül, vagy alul, ahogy mondják. 
Tegnap próbáltam videózni, amennyire lehetett, és amennyire Milán is engedte.


Milánnal egyébként most már nincs semmi gond, szépen elkekszezget, vagy a folyosón elszaladgál oda-vissza, vagy nézi ő is Mátét. Persze ehhez az is kell, hogy ha valami gondja van, akkor én is tudjak rugalmas lenni, és vele menni, vele csinálni, de már nem olyan nagy gond se nekem, se Máténak az, hogy nem csüngök folyamatosan a korláton.

Marci pedig vagy alszik, vagy nézelődik, igaz ilyenkor tologatni kell a farát, de ez még belefér.
Úgyhogy egyelőre nem bántuk meg. Hogy decemberben fogunk-e járni, azt még nem tudom. Először úgy gondoltam, hogy azt a hónapot kihagyjuk, úgyis csak egy fél hónap, meg tele van ünnepekkel, de aztán majd meglátjuk még addig.

2 megjegyzés:

  1. Szuper, hogy egyre jobban megy Matenak az uszas es egyre jobban szereti!! Szepen tartja magat a vizen!! (a videot sajna nem tudtam megnezni, külföldröl nem engedte :(
    Egyebkent hany perces egy foglalkozas? Es mennyien vannak a csoportban?
    Marcel is nagyon elvezi, 5ször voltunk mar, szepen csinalja a feladatokat, most mar vegig odafigyel es szerintem a nagy reszet meg is erti, amit mondanak neki :) szoval nekünk is jo valasztas volt.
    Szep hetveget Nektek, sok puszi Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is örülök, hogy tetszik neki, és szerintem az hogy van benne sikerélménye nagyot dob a lelkesedésén is.
      A foglalkozás 45 perces, de ebből csak kb. fél óra a tanulás, a vége pedig játék.
      Nagyjából 10 körülien vannak, és erre van 2 oktató. De mi a csúcsidőben járunk, negyed 5-kor. A korábbiakon (fél 3-kor van azt hiszem az első időpont), meg a későieken kevesebben vannak. Csak nekünk nem jók azok az időpontok az ovi miatt, meg a kicsik miatt.
      Marcel igazi vizibolha:) És nagyon ügyes. Pláne hogy egy relatív nagy alapzaj mellett is megérti az oktatókat.

      Törlés