2012. november 21., szerda

Hétvégi kirándulás Annapeti után szabadon

Hétvégén, egyrészt hogy kihasználjuk a jó időt, másrészt hogy kifuttassuk a fiúkból azt a rengeteg energiát amit ebben a koránsötétedős időszakban felhalmoznak, elmentünk a Normafához. Persze rögtön eszükbe jutott, hogy Annapetiék is jártak itt a sötétkék könyvben, csak ők fogaskerekűvel mentek, mi meg autóval, de jól megcsodáltuk az autóból a fogaskerekűt. 
Igazából csak egy szokásos kis délelőtti sétát tettünk, közben csodáltuk az őszi tájat, sajnos a panorámát eléggé lecsökkentette a köd, de a fák ezerszínben pompáztak, imádom ilyenkor az őszt, az erdőt, szerintem sosem ilyen szép, mint ekkor.  A fiúk pedig a lehullott leveleket rugdosták arrébb, meg dombról szaladtak lefelé, meg kutyától el, és persze játszótereztek is egy kicsit, mert hát Annaperiék is játszótereztek.  Meg hát éppen belebotlottunk a játszótérbe, úgyhogy nem is lett volna menekvés. Milán vonatozni is szeretett volna, de ezt most nem terveztük be, úgyhogy ezt kihagytuk, de megelégedett azzal, hogy felelevenítettük a nem annyira nagyon távoli múltat, amikor mi is mentünk a gyerekvasúttal. Cserébe minden fára fel akart mászni, és minden padra le akart ülni. 



Persze nem maradhatott ki a rétesezés sem, mert ha itt járunk, akkor mindig eszünk rétest, meg hát Annapetiék is ettek. Máté diósat evett, Milán epres-túrósat, Feri sima túrósat, én pedig meggyeset, és még mindig nagyon finomra csinálják :)

3 megjegyzés:

  1. Nem jól írtad Bea:
    Máté diósat evett, Milán epres-túrósat, APA sima túrósat, ANYA pedig meggyeset. Ha már AnnaPetis akarsz lenni;)
    Szuper lehetett ez a kirándulás, szép idő volt hozzá, és olyan igazi kirándulós hangulatú most a levegő. Gondolom senkit nem kellett este altatni.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is az jutott eszembe, hogy azért a végén megírhattad volna, melyik falra kerültek fel a kirándulásos képek. :) Amik egyébként már megint annyira jók lettek. És a rétest is úgy megkívántam. Az az epres-túrós nagyon ínycsiklandóan hangzik.

    VálaszTörlés
  3. Igazatok van:) Bár nem akartam Annapetis lenni, csak azért emlékeztem meg Annapetiékről, mert a kirándulás során többször is megemlítettük őket, hogy ugyan a fejemben, hogy olyan igazi annapetisen írom meg, de nem volt se kedvem, se időm, se idegem minden mondatot azzal kezdeni, hogy "Anya, Apa, Máté, Milán és Marci.... beültek a szürke autóba.... ...átmentek a Lánchídon... stb..."
    Dius: igen, felkerülhettek volna a sárga falra :-D de nem kerültek fel:)
    Finom volt az eprestúrós, de mindegyik nagyon finom egyébként.

    VálaszTörlés