2010. szeptember 30., csütörtök

Egy kilenc hónaposról nagyvonalakban

Hogy mi jut eszembe ha egy kilenc hónaposra gondolok?
- majdnem 4 fogú. De csak majdnem. a valóságban még mindig csak 2, de most már tényleg minden nap várom a másik kettőt.
- csupavigyor, huncut, sumák, a maga szintjén fecsegő. Profin mondja, hogy ebü, agu, brümmög, fúj, csücsörít.
- mindenhol állni akaró (még a fürdőkádban is), mindenhová bemászó-bebújó, minden szekrényajtót kinyitó, és minden fiókot kihúzó. Ebből következik, hogy túl vagyunk már néhány odazárt ujjon, és az azt követő egetrengető keserves síráson, de egyelőre 10 ujjú a gyerek. Az is ebből következik, hogy nem csak kinyitja az ajtókat, hanem ki is pakol, mindent, mindenhonnan, mindenhová. Ebben nagy segítségére van a Nagytesó, aki azokat a polcokat is lepakolja, amit Milán nem ér el. A konyhából hallom, ahogy osztja az észt Milánnak:
-Milán várjál, majd segítek, azt ott te nem éred el!
Ha Ő sem, akkor no problem,
-Milán, hozom székemet, és majd én felállok, mert te nem tudsz még egyedül állni!
Úgyhogy mesterien keverik a még nem szennyest a szennyessel, a szelektív papírt a még nem kidobottal, stb...
- rohamtempóban négykézlábazik, imádom, ahogy nekiindul, felgyorsul, és csattog a kis tenyere, és riszálja mellé a farát:)
- Utál öltözködni, orrot és arcot  törölni.
- Mindenevő. Egyre inkább azt eszi amit mi, tényleg:) Csak kicsit lájtosabb verzióban kapja, tej, liszt, tojás nélkül,és kevesebb fűszerre. Így evett már sült csirkét sült krumplival, túrós tésztát sonkával, egyelőre pépesítve.És persze tejet is szopizik még, amikor csak akar. Leginkább éjszaka akar.
Joghurtzabáló. Kicsit korábban kezdte a joghurtozást, mint azt szerintem ildomos lett volna, de Matyi délutáni gyümölcsjoghurtjára nagyon szemet vetett, és a kóstolgatásból egykettőre igazi joghurtevés lett.
- Séta közben nagyot alszik játszótéren már kiveszi a részét a bandázásból, hintázik és homokot túr, ezerrel.
- NEM VESZI LE A ZOKNIJÁT!!!!!! (még)
- Puhabőrű, selymes, bársonyos. Tejszagú, nyálszagú, Milánszagú.
- Még mindig nyuszifun!
- Imádom a nyakába fúrni az orromat,  puszilgatni bárhol, gyömöszölni, megkacagtatni, feldobni és elkapni. Szeretek vele kézakézben aludni, hallgatni a szuszogását. Szeretem, ahogy a nyakamba kapaszkodik, amikor a lépcsőn megyünk le.
Végül egy videó egy kis esti mókázásról, a minőség hagy némi kívánnivalót maga után, de este volt, sötét volt, és gyorsan kellett cselekedni, de a lényeg látszik és hallatszik rajta:) A történet csak annyi, hogy Matyi magasba dobja az újságot, és Milánnak ez nagyon tetszik, kacag rendületlenül, közben porszívózsinórt rágcsál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése