2011. november 4., péntek

Őszi séták

Kegyes volt azért hozzánk az idei ősz, mert akárhogy is nézzük, mégiscsak november eleje van, és ahhoz képest szuper az idő. Még szuperebb, hogy ez az időjárás éppen egybeesik az őszi szünettel, úgyhogy igyekszünk kihasználni még az utolsó napokat, amikor nem fagyunk meg odakint, és minél többet kint lenni.
Hét elején még bepróbálkoztunk egy játszóterezéssel, de a csúszda vizes volt, a homok sáros, úgyhogy azóta hanyagoljuk, ha lehet. Annál inkább preferáljuk a hosszú sétákat délelőtt is és délután is. Szerencsére a fiúk sem ellenzik ezen javaslatomat, sőt... hiszen olyan izgalmas ilyenkor a séta. Volt, amikor konkrét céllal indultunk valahová (tegnap pl. Máté mondta hogy nézzük meg Milán szülőházát értsd. kórházát), de a fele távig nem jutottunk el, mert minden második fánál leragadtunk, leveleket gyűjtöttünk, meg faágakat, meg makkot, meg épp mit találtunk, leginkább mindent ami mozdítható.
De olyan aranyosak, és olyan lelkesek hogy nem tudok nekik nem-et mondani. Így aztán lassan összegyűjtjük szerintem a kerület összes falevelét. néhány háztulajdonos igazán hálás lehetne nekünk, hogy eltakarítunk a háza előtt:)
Milán eleinte motorozik, aztán gyűjtöget, majd végül a babakocsiban köt ki, és csak külsőszemlél. Érdekes egyébként, hogy Milán még mindig ragaszkodik a kocsihoz, Máté hasonló korban, sőt még korábban már rá sem akart nézni, nem hogy beleülni. Vele már csak a magam kényelmére toltam magam előtt, hogy ne kelljen nagy pocakkal cipelni a szatyrot, és úgy általában véve semmit. De Milán szereti a kocsit, úgyhogy nem indulunk el nélküle, szinte már a tenyeremhez nőtt a fogantyúja.
Máté pedig vagy rollerrel vagy futóbiciklivel jön, vagy mostanában szeret gyalogolni is. Hihetetlen távokat meg tud tenni. Közben énekelget, vagy együtt éneklünk, vagy beszélgetünk okos dolgokról, vagy sztorizik valamit a kis fantáziavilágából. Egyik kedvence, ha végigbeszéljük, hogy kinek mi a jele az oviban. Mindenkiét tudja oda-vissza.
Mikor pedig a korai sötétedés hazazavar minket, akkor mostanában rákaptunk a mesenézésre. Újabb kedvenceink vannak, Máté rákapott a Micimackóra, abból is a Micimackó karácsonya és a Micimackó és a Zelefánt a dobogós. Ezeket váltogatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése