2011. november 11., péntek

Freeblogkatasztrófa

A tegnapi egész napos karbantartás után este már kicsit duzzogtam, és volt is bennem valami rossz érézés ami reggelre realizálódott is, amikor egy augusztus végi bejegyzésemmel találtam magamat szemben amikor megnyitottam a blogot.
Elvileg a károk részben helyrehozhatóak. A googlereaderből ugyanis vissza lehet importálni, és szerencsére (áldom ilyenkor az eszem), nyitott blogot vezetek, így ennek nincs akadálya.
Leszámítva hogy:
- A kommentek aug-tól napjainkig elvesztek, valószínű. Még szerencse, hogy az említett időtartamban nem is voltatok olyan nagyon kommentelős kedvetekben, vagy csak én nem írtam olyan érdekfeszítő témákról, hogy érdemes lett volna billentyűzetet ragadni, mindenesetre így csak cirka 100 kommenttel lettem kevesebb.
- Elvileg a reader átimportálta piszkozatba a freeblogba a bejegyzéseimet, de az oldalak között nem tudok lapozni, így csak okt. elejéig tudtam visszaaktiválni (egyelőre) az irományaimat. Ez annyit tesz, hogy egyelőre a szeptember nuku, azaz kb. 20 bejegyzésemet nem látom eddig. Plussz a beillesztett videóim törlődtek, de azok eleve megvannak máshol, szóval ez legyen a legnagyobb baj.
update: explorer-rel tudtam lapozni, így most már azokat is helyreraktam. Azt hiszem egyelőre kihoztam a lehetőségekből a maximumot. A zártblogosokat meg nem irigylem:(
Tulajdonképpen lehetett volna ez rosszabb is. És lehet hogy még jobb is lesz, fő az optimizmus.
A tanulság pedig az, hogy időnként azért jó menteni, még ha azt is mondják, hogy nem kell mert megteszik helyetted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése