2011. november 2., szerda

Hétvégi kirándulós-Csongizós

Hosszúra és tartalmasra sikeredett a mögöttünk álló hosszú hétvége. Persze nem volt annyira mintha az eredeti terv szerinti párizsi utunkat hajtottuk volna végre, de azért mégiscsak sikerült kihozni a maximumot ebből az év végi hajtás előtti néhány nap szusszanásból. Persze kipihentebbek nem lettünk, hála az óraállításnak Milán a 6os kelését előrehozta 5ösre, juhééé, de ha szerencsénk van, akkor egy kis (30-40 perc aludjál már még egy kicsit Milán!) rábeszéléssel még visszaalszik. Vasárnap persze saját csúcsot döntve 4.20-kor már kukorékolt, és csak az 5kor elindított Süsü felénél sikerült neki újra elaludnia, ennek ellenére egész nap nyávogott mint egy kismacska.
Pedig még a délelőtti dédilátogatást is délutánra halasztottuk, helyette pedig elmentünk kirándulni és élvezni a verőfényes napsütést. A Lázbérci-víztározóhoz mentünk, hármasban, mert Máté egy indulás előtti hiszit végkifejleteként úgy döntött, hogy ő inkább otthon marad Mamával, és enyhíti a krónikus mamahiányát. Hát jó. Ekkor mi még azt hittük, hogy milyen klassz lesz, mert Milán meg úgyis bealszik a jó levegőn, de nem.... az autóban ugyan elaludt arra a fél órára, míg odaértünk, de amikor a babakocsiból hátrapislantva meglátta, hogy az apja tolna a kocsit, akkor jelezte a nemtetszését, ugyanis megorrolt az apjára, és úgy látszik nehezen bocsát meg, és még nehezebben felejt. Reggel ugyanis sokadik szépenkérés után hangos szóval és kézrecsapással meg lett fenyítve, hogy nem kapcsolgathatja-nyitogathatja a mikrót. Ezt pedig Őurasága igencsak nehezményezte. Annyira, hogy az apja még a kocsiját sem tolhatta.Így aztán szerencsétlennek időnként muszáj volt hátrapislantania, hogy épp ki van műszakban. Így viszont nem tudott nyugodtan aludni. Sőt sehogy nem tudott aludni.
A kirándulás ennek ellenére nagyon jó volt, és a hely ilyenkor ősszel egyszerűen csodaszép. A hegyek ezer színben pompáznak, citrom, narancs, zöld, barna, bordó, lila, minden szín játszott. A tó melletti sétányon tettünk egy laza sétát, a kirakott piknikezőhelyeken akár még meg is pihenhettünk volna, ha akarunk. Harapni lehetett volna a csendet. Már amikor Milán épp nem ordított valamiért. Kicsit sajnáltam, hogy Máté nem tartott velünk, mert biztos hogy nagyon tetszett volna neki, de majd legközelebb.
És persze volt elmaradhatatlan Csongizás:) A fiúk nagyon odavannak Csongiért, Máté amikor épp nem billen neki át valami a buksijába és nem kezd el veszettül óbégatni, akkor nagyon kis kedves vele, simogatja, szeretgeti, és próbálna vele játszani, de hát még nem tud. A legutóbbi találkozásunk óta Milán is sokkal nyitottabb lett felé, nagyon érdeklődve figyeli, konkrétan belebámul az arcába, és amikor nyűgösködött Csongi, akkor ment és kereste a cumiját, és tolta be a szájába. Nagyon aranyos volt:) Ellenben azt még mindig nem szereti, ha az én ölemben van Csongi, már nem feltétlenül tépi ki a kezemből, van amikor csak ő is odakuporodik, de látszik rajta, hogy nehezményezi a szitut. Ez a fajta féltékenység egyébként Mátéval is megvan benne.
Máté már ilyan nagyfiú Csongi mellett.... segít neki álldogálni.
A három csibész:

Gyorsan elteltek a napok, tegnap már itthon tettünk-vettünk. A héten pedig élvezzük az őszi szünetet, és hogy ennyire szép időt kaptunk. Imádom.
Persze a fiúk megint betaknyosodtak, de ez már nem is hír, és biztos csak azért van, mert a héten el akartam vinni őket a bárányhimlő elleni oltás második adagját beadatni, ami így lehet, hogy el fog maradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése