2011. szeptember 23., péntek

Milcsiről

Régen írtam már róla, mostanában már a hófordulós összefoglalók is kimaradnak. Pedig lenne miről írnom.
Hihetetlen nagyfiús lett az elmúlt hetek alatt.
Sokat beszél, de teljesen másképp, mint ahogy Máté anno. Ő inkább szavakban beszélt, Milán rögtön tőmondatokkal indított, és nincsenek is neki olyan sajátos szavai, mint Máténak volt pl. a pempi. Remekül megértjük egymást:)
Rászokott a tejre, amit  kakaónak (kokóóóó:-) hív. De ha véletlenül nem érteném (mert nem akarom érteni) mit szeretne, akkor kiveszi a tejet is hűtőből, csak vegyem már a lapot.
Még mindig joghurtzabáló. Ha joghurtról van szó, akkor a bármikor bármennyit elvet vallja, de szkájpolás közben mindenképpen kell neki egy. Ha meghallja hogy bejelentkezik a szkájp, már rohan is, és hozza a joghurtot.
Ügyesen eszik egyedül, levest is, ha akar és koncentrál.
Pohárból cseppmentesen iszik.
Étvágya hullámzó. Egy-két-három nap tisztítókúra után viszont bármit adhatok neki, mert akkor még a cipőtalpat is megenné.
Ha rendes kaját nem is eszik, nassolni akkor is szeret. Piskóta, kölesbogyó, ropi, keksz, puffasztott kukorica, amelyik épp van itthon, bármi jöhet. Csokit is enne, de arról alapból le van tiltva, csak ünnepnapokon és vendégségben jár, csakúgy mint a gyümölcslevek.
Egyre inkább vízivó. (Sokáig csak teaivó volt.)
Szeret építeni kockából bármit. Duplózni. Autót tologatni. Dömperben fuvarozni a játékokat egyik szobából a másikba, és szereti a zenélő kütyüjeit.
Mostanában rákapott a könyvekre. Rövidebb meséket már meghallgat, de még inkább csak lapozgatunk és beszélgetünk a képekről. Szereti az ablaknyitogatós könyveket.
Szeret Mátéval ugrálni az ágyon. Ez magától nem jut eszébe, csak akkor ha együtt vannak. Nagy cinkosok:)

Leköti a mesenézés, ha az megy, amit ő szeret. Egyébként nem.
Egyedül tudja kezelni a tévé-dvd kombinációt távirányítóstul mindenestül.
Vadmotoros, de már megáll a járda végénél, sőt még korábban is. Ilyenkor hátranéz, kinyújtja a kezét és azt mondja Deje!!!! Imádom:)
Szeret bottal a kezében menetelni az utcán. Az ovisoktól tanulta, hogy ez menő.
Nagy puszis. Csak úgy szórja a nyálas puszikat. A legtöbbet én kapom:) Még ha bocsipuszit is kell adnia pl. Máténak, akkor is az első puszi mindig az enyém.
Remekül énekli a csipcsipcsókát. Tényleg:) A mutogatós mondókákat is szereti, és csinálja, ennek ellenére a pici mókus tornán csak a tornának csak a torna részén volt hajlandó részt venni, az éneklősön nem.
Focizni is szeret. Ballábas.
Kezét tekintve inkább jobbos, de van amikor balos is.
Bárhová felmászik bármin. Nincs olyan magas és bonyolult mászóka, aminek ne menne a tetejére. De nagyon stabil a mozgása, nem inog, nagyon magabiztos.
Az ovikapu előtt nem lehet elmenni csak úgy mert lecövekel és éktelen sírásba kezd ha nem megyünk be. Így ha délelőtt arra visz az utunk, akkor a szomszéd utcát szoktuk preferálni.
Közvetlen és barátkozós. Teljesen ellentéte Máténak.
Napról-napra egyre nagyobb cinkosok. Imádom őket ilyenkor. (is)
A nyuszi (usziii) és a cumi (pummm)az alfa és az omega.
Ha keresni kell őket akkor széttárt karokkal mondja hogy hoooovannn?????
Mesterien mondja hogy N-E-M. Így, minden hangját külön formálva, és a szó végén összetapasztja a száját.


Bezzeg ha én mondom, hogy nem, akkor erre ő azt mondja, hogy DE.
Mond még egy csomó mindent, csak olyan furán mondja, hogy azokat nem tudom leírni, levideózni meg nem hagyja.
Fürdéskor nem szereti ha folyik közben a víz, de neki kell elzárnia csapot, másképp nem jó. Zuhanyozni utál, ha mégis kell, akkor végig üvölt.
Nagyon szeretne már wc-be pisilni, de még nem tud. Csak leveti magáról az összes ruhát, és odaáll, úgy ahogy Mátétól látja, de produktum még nem volt.
Tökéletesen le tud vetkőzni egyedül, és felöltözni is nagyon akar.
Borzasztóan nagy sumák!!!!! Imádom!!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése