2011. szeptember 4., vasárnap

2:0

A nemalvás javára.
Deeeee, kicsi, lassú léptekkel haladunk szépen előre. Csütörtökön, az első napon, minden teljesen rendben volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy most aztán tényleg jön az alvás. Akkor volt egy kis sírás, ami aztán átment egy huzamosabb ideig tartó nyűglődésbe, aminek végül az vetett véget, hogy Ibolya néni mondta neki, hogy jó akkor ne aludjon, de legyen csendben. Innentől kezdve csendben volt és nem aludt.
Este itthon persze mondogatta, hogy jöjjünk haza, és itthon aludjunk, mert az oviban nem tud aludni. Megint átbeszéltük, hogy mi hogy legyen. Ölelje magához a maciját, hogy nyugodtan szopizza az ujját, és jó erősen szorítsa össze a szemét, hátha úgy jobban sikerül elaludni.
Persze másnap sem tudott elaludni. De már nem sírt, csak kicsit nyűglődött, hogy nem tud aludni. Amit el is hiszek neki, mert szerintem tök álmos lehetett, de hát mégsem a megszokott ágyban kellett feküdnie, hanem egy vadidegen, kényelmetlen ágyszerűségen. Úgyhogy pénteken sem aludt, csak nézte, hogy mit csinál Veronika néni.
Szombaton, itthon persze behozta a lemaradást, mert a szokásos 1-másfél óra helyett bő 3 órát aludt délután.
Jó lenne, ha sikerülne neki az elalvás, mert nem jó ez így, hogy nem alszik délután. Már ez a két napos kimaradás is látszott rajta, hogy estére teljesen hulla volt. De nagyon bizakodom, mert szerintem tényleg csak arról van szó, hogy egyszerűen még nem szokta meg az új rendszert, mert alapvetően nem ellenkezik az ellen, hogy ott aludjon. Egy ovistársának az anyukája is kicsit megnyugtatott pénteken, mert azt mondta, hogy az ő lányának is kellett 1 hét, mire megtanult az oviban aludni, és azóta már nincs is semmi gond.
Úgyhogy ennek fényében vágunk holnap bele az újabb hétbe, és meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Aztán ha nagyon nem megy, akkor még mindig újra tudjuk gondolni. (csak azt megint Milán fogja megszívni.) De Máté ügyes nagyfiú. Ahogy a délelőtti ovit is olyan szépen megszokta, és a két hónap kihagyás sem okozott nála semmi törést, és nincs vele semmi probléma, úgy meg fogja szokni az alvást is. Hiszem. Tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése