2011. január 4., kedd

Nehezített pálya

Mondtam már, hogy ember tervez, aztán valaki más odafenn elvégzi amit gondol???? És azt, hogy nekünk mindig derült égből villámcsapásként kell meghozni döntéseket, vagy gondolkodás nélkül tenni amit kell, anélkül hogy lenne idő azon mélázni, hogy ez most jó lesz-e úgy ahogy lesz, vagy sem?
Komolyan csodálkoztam volna, ha ezzel az ovikezdéssel is simán ment volna minden. Decemberben még kicsit bántam, hogy amiatt a pár nap miatt belevágtunk, elvileg ráért volna most kezdeni. Utólag már cseppet sem bánom, hogy így alakult, mert így legalább volt néhány nap, amikor egy normálisnak mondható beszoktatást tudtunk véghezvinni.
Merthogy azt már tudtuk, hogy Feri ezen az első héten nem lesz itthon, de még az országban sem. Így gőzerővel keresni kezdtünk valakit, aki néhány délelőttre be tudja vállalni Milánt, amíg Matyi meg én beszokunk az oviba. Mert az igaz, hogy Máté már decemberben egész jól elvolt, de a csoportból sokan csak most kezdenek, így velük ott lesz az anyukájuk, és nem akartam, hogy Mátét ez rosszul érintse.
Szóval kerestünk és találtunk bébiszittyót, egy barátunk barátnője lelkesen vállalta, hogy jön, amíg csak kell. Én pedig megnyugodtam, hogy mindkét gyerekemet jó kezekben hagyom, nem lesz itt semmi gond.
Hétfőn reggel nagyban készülődtünk, Máté már majdnem készen van, csomagja összepakolva, Milánnak is előkészítettem a reggelijét, kiporcióztam az ebédjét, feltöltöttem a flaskáját és a kölesbogyós tálkáját, előkészítettem a kedvenc játékait, stb...., amikor csörög a telefon, hogy sajna lefújva a gyerekfelügyelet, mert egy kereszteződésben összekonccantak egy másik autóval, szóval bocs.
Első levegővételre nem igazán tudtam, hogy akkor most mi legyen, majd másodikra gyorsan megreggeliztettem, felöltöztettem, összecsomagoltam Milánt, és jobb híján hármasban vágtunk neki a délelőttnek. Gondoltam, hogy Milán úgyis el fog aludni, és akkor ha szükséges, akkor be tudok menni Matyihoz egy kicsit, ha nagy gáz.
Matyi persze sírva ment be, nem akarta, hogy elmenjek, megígértem, hogy maradok az ajtó előtt. Maradtam. Milán aludt. Néhány anyukával jól elbeszélgettünk a folyosón, be-bekukkantottunk a résnyire nyitott ajtón, kulcslyukon. Máté néha elkeseredett ilyenkor hallottam, hogy kérdezi, hogy hol vagyok, és hogy jöjjek, de hamar megnyugodott, viszont egy lépést sem távolodott el Veronika nénitől, vagy az ölében ült, vagy a kezét fogta.
Mivel minden gyerek nagyon hamar elfáradt, így kicsit előrébb hozták az ebédet, de Máté a másodikra már így is nagyon elfáradt, és akkor már végképp haza akart jönni. Itthon 2 mp-en belül elaludt.
Ez volt tegnap.
Ma délelőttre megint lebeszéltük a bébiszitterkedést, de inkább csak Milán miatt, hogy legalább őt ne kelljen magunkkal cipelnünk, mert úgy voltam vele, hogy ha már tegnap nem voltam bent Mátéval egyáltalán, akkor már ma sem tenném, mert akkor ennek sosem lesz vége.
Máté reggel már nem volt olyan lelkes, mint tegnap, mondogatta hogy ne menjünk ma oviba, de végülis megbeszéltük, hogy megyünk, és hogy ha ügyes lesz, és nem sír, akkor viszünk neki túrórudit. Jó.
Ekkor újabb telefon, hogy a mai gyerekfelügyeletnek is lőttek, mert lemerült az autó aksija, és nem tudnak belé életet lehelni... én  már csak nevetni tudtam, míg szegény E. kétségbeesve magyarázkodott és sajnálkozott, de mondtam neki, hogy ne aggódjon, megoldjuk most már, úgy látszik ennek valamiért így kell történnie.
Úgyhogy ma is hármasban mentünk.
Odaúton Matyika nagyon vidáman dalolászott valami halandzsadalt, de mire a bemenésre került a sor addigra a nagy bátorság tovaszállt. Igaz, szerintem bátrabb volt, mint tegnap, bár ma is sírt egy picit. Szerencsére ma is éppen hozták a reggelit, és reggelizés közben egyébként sem lehetnek bent szülők, és ezt úgy-ahogy megértette Máté is.
Mivel Milánnak ma nem ment olyan pikk-pakk az alvás, így gyorsan még bekukkantottam, hogy megnyugodott-e, és látszólag minden rendben volt, ültek az asztalnál, de a reggeli fánkhoz nem nagyon akart hozzányúlni, gondolom azért mert még sosem evett ilyet, Máté meg az újdonságokkal elég távolságtartó.
Így hát elmentünk Milánnal a kisboltba és megvettük a beígért túrórudit, de hazafelé még beugrottuk, hogy a pénteki ebédet lemondjuk, mert pénteken már nem akarom vinni, legyen egy kis szünetünk mindannyiunknak. Azt mondta az Ibolya néni, hogy Máté megnyugodott, és most épp a könyvet nézegetik amit bevitt reggel.(AnnaPetit)
Most pedig itthon várom, hogy délben mehessek érte. Milán alszik. Én pedig csak azon drukkolok, hogy Máté ügyes legyen. Annyira sajnálom szegényt, hogy így kell belecsöppennie mindenbe, hogy hiába beszélünk meg valamit, hogy hogy lesz, rajtunk kívülálló okok miatt valamiért sosincs úgy, ahogy elterveztük. Valamiért nekünk mindig ezt dobja a gép. Jó lenne már rájönnöm, hogy miért, mert kicsit ebből a nagy spontaneitásból már elegem van!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése