2011. január 4., kedd

Az 1 éves Milánka

Az 1 éves Milánka egész pontosan 9700 g. Nagyjából 70 cm, ezt nem tudom pontosan, de többnyire  68-as, és 74-es ruhákat hord, leszámítva azt a Matyi által kényelmesre nyújtott 62-est, amibe még belefér, és a pizsamája 80-as. Cipője 19-es.
Foga 5 darab van készen, 3 alul, 2 fölül, és készülőben van még 2 darab felső, szóval napokon belül már 7 fogú lesz.
Haja van, de említésre sem méltó mennyiségben, a tarkóján bébikorában kifeküdt folt még csak most kezdett el borostásodni. Amúgy barnás színű.
Szeme még mindig hatalmas barna, huncutul csillogó.
Kezecskéi, talpacskái puha párnásak, pocakja kerek:) de még mennyire:))))
Kedvenc elfoglaltságai:
Alapvetően egy nyugodt, béketűrő gyereknek, bár egyre huncutabb, virgoncabb, rosszcsontabb.
Ha egyedül választ játékot, akkor vagy a lila autót tologatja körbe-körbe, és nézi, hogy pörög a kereke. Vagy zenélő házikóját és a zenélő cicát nyomogatja, de bejövős neki a telefon, a távirányító, és szinte bármi amin van valami gomb. Vagy rágcsál valamit, amit épp talál, a papucstól elkezdve a popsitörlőig ez  bármi lehet.
Imádja a labdát, a szülinapozásokból visszamaradt lufikat, és a búgócsigát, és tulajdonképpen bármit, amivel Máté játszik, és épp nem akarja neki odaadni.
Jajjjj és nagyon szeret hancúrozni az ágyon!!!!
Továbbá bármit nagyon szeretne csinálni, amit nem szabad, pl. villanyt kapcsolgatni a fotel karfáján állva, vagy a kanapéról az asztal tetejére mászni, vagy visszavenni a szemetesből a kiürült joghurtosdobozt és még utoljára tisztára nyalni, vagy kiszedni és sorba rakni a pelusos szemetesből a pelusokat, vagy megrágcsálni a földre lehullott krumplihéjat, az internetkábelt, szeretne porcelánpohárból inni és aztán földhöz vágni (hogy ezt kitől látta tényleg nem tudom). Szóval baromira be van korlátozva szegény.
Kedvenc könyve:
Egyelőre mindenevő, és bár elég kifinomult technikával lapozgatja a könyvet, papírlaposakat egyelőre csak felügyelet mellett kap. Egyik kedvence a Mátéról rámaradt és többször is már ragasztott tapintós lapozó egyik példánya, hiába kapott most egy vadiújat, azt a régit semmi nem pótolja, egyelőre.
Kedvenc filmje:
A Bébimozart még mindig bejön neki, bár már jóval kevesebbszer nyúlunk hozzá. ÉS mivel általában Máté választ, így ő is nagy dózist kap Bogyó és Babócából, meg a Kutyusos filmből, de alapvetően nem néz semmit.
Kedvenc zenéje:
Bármi, csak közben vegyem az ölembe és táncoljunk:) Újabban az Alma együttes Ma van a szülinapomjára saját maga is riszálja a farát:) Nem hiába, néhányszor meghallgattuk ezt  a számot az elmúlt hetekben:)
Kedvenc étele:
Na ő az, aki aztán tényleg mindent megeszik, és minden mennyiségben. Bármit adok neki az neki jó, nem válogat, addig aszik, amíg kaját lát a környezetében. Így aztán találkozott már nemépp a korának megfelelő étkekkel is, mint pl.. a karácsonyi mézeskalács, vagy a sült gesztenye, vagy a marcipán, de egyszerűen ha valamit megkaparint, akkor nem lehet tőle elvenni, ösztönlény.
Gyümölcsjoghurtból bármennyit meg tudna enni, és még mindig zokogni kezd, amikor elfogy. Ez nagyon vicces tud ám lenni:)
Naponta még egyszer kér és kap ciciből tejet, közvetlenül a reggeli ébredés után.
Kedvenc itala:
Megiszik egy-egy flaska teát. Kezdetben a vizet is simán megitta, de amióta beleivott a Máté flaskájába, amiben tea van, mert ő bár megissza a vizet is, de a flaskába csak tea kerülhet, szóval mióta véletlenül beleivott Máté flaskájába, azóta nem issza a vizet, csak a teát,  illetve vizet csak pohárból.
Szokásai:
Nem igazán a megszokások embere, mivel sokszor csak húzzuk magunkkal amikor Mátéval menni kell valahová, így ő legtöbbször csak csendben tűri, hogy történjenek a dolgok.
DEEEE, elaludni csak hintáztatva tud, cumival és a nyuszikával. Itthon csak az ősnyúl az igazi, idegenben-útközben az újnyúl is megteszi.
Éjjel 90%-ban a kiságyában alszik, csak ha nagyon nagy gáz van, akkor kéri be magát közénk.
Pelusozás közben mindig fel kell állnia egy picit, hogy a falnak támaszkodva kicsit megszellőztesse a farát, és mostanában csak a csipogós könyvvel a kezében hajlandó eltűrni a pelenkázás hosszas(kb. 10 mp alatt végzek-végeznék) procedúráját.
Beszéd és mozgásfejlődés:
Ha kedve van, akkor megáll kapaszkodás nélkül. Járni még nem jár, de nagyon akar,  egyre stabilabb, de még kell neki egy kis idő, mire megbátorodik annyira, hogy elinduljon. Nem bánom egy cseppet sem, imádom, ahogy kutyázik:)))
Mindenhová felmászik, még a létrára is, teljesen magabiztosan. Le is tud jönni.
Hihetetlen erő munkál benne, ha megfogom a két kezét, akkor felhúzza magát, mintha rúdgyakorlatot csinálna.
Fecseg. Mond néhány értelmes szót is már, baba, appa, aggyááá, de inkább csak próbálgatja a hangokat, formázza a kicsi száját, és úúúúú-zik, óóóóó-zik, ebebebebe-zik, ilyesmi. Imádom:)

Szempillantás volt csak ez az 1 év.... Még felocsúdni sem volt időm...
Egy barátnőm mondta, hogy amíg itthon vagyok velük, addig élvezzek ki minden percet, mert amint bekerülnek oviba, és én is dolgozni fogok megint, az idő csak úgy hullik majd ki a kezünk közül, észre sem fogjuk venni, hogy már megint eltelt egy nyár, megint itt van egy születésnap, megint új tanév, stb....
Néha nagyon azt érzem, hogy már most is csak szaladnak velünk a napok. Mátéval még valahogy lassabb volt minden... mióta ketten vannak mintha az idő is kétszer olyan gyorsan telne, nyilván azért mert feleannyi figyelem jut egyre-egyre.
Szóval próbálom még ezt az évet kihasználni, mert aztán ki tudja mi lesz...dolgos hétköznapok... brrrr.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése