2009. május 29., péntek

Orvososdi, csak hogy ne legyen minden olyan egyszerű

Volt nekem egy orvosom, akihez már sok éve jártam, amióta itt élek Pesten. Véletlenül mentem hozzá, egy barátnőm barátnője járt hozzá, és mivel én nem ismertem se kórházat, se orvost a fővárosban, gondoltam egy rákszűrésre jó lesz, ha nem szimpi majd 1 év múlva máshoz megyek.  Ottragadtam. Jó pár dolgot átéltünk mi ketten, feltétel nélkül megbíztam benne, és bár nem egy olyan cimborázós fajta, nekem mégis bejött, azt kaptam tőle, amit egy nőgyógyásztól várok, tárgyilagosságot, racionalitást. 
Matyit abban az időben vártam, amikor az a bizonyos kórházas mizéria volt, ami több pesti kórházat, és terhes nőt érintett kellemetlenül. Én akkor szerencsére kimaradtam ebből, az én orvosom egy pesthez közeli település kórházában praktizált, így én is oda mentem szülni. Nem a legközelebbi volt, de nem is volt annyira messze. 
Most, Kistesóval, fel sem merült bennem, hogy máshová, máshoz menjek. Hisz a kettőnk között kialakult orvos-beteg bizalmi viszonyt hosszú évek alatt építettük ki, nem akartam pusztán kényelmi szempontokból egy közelebbi kórház orvosához menni. 
A sors azonban másképp hozta, és döntött helyettem. Az orvosom egészségügyi okokból nem vállalhat többet szülést, csak terhesgondozást. Odavett maga mellé egy doktornőt, aki szépen lassan átveszi tőle a betegeit. Nem volt ez könnyű döntés Neki, mondta is, és én nem tehetek mást minthogy tiszteletben tartom. Így viszont jött az ötlet, hogy ha már így alakult, akkor a közeli, egyébként jónak tartott kórházban keressek egy hasonlóan jó orvost, mert ha már így is, úgy is orvost kell váltanom, inkább én szeretném kiválasztani ki legyen, erről a doktornőről hallani sem akartam. Valamiért az én bizodalmam a középkorú férfiakban van.
Kaptam is egy tippet egy barátnőmtől, ő is hozzá jár, nála szült, és esküszik rá, elmondásai alapján hasonló habitusú, mint az én régi dokim. Bele is éltem magam. 
Aztán jött a hidegzuhany, amikor tegnap felhívtam a rendelőjét, és az asszisztensnő azt állította, hogy szerinte a Doktor úr már nem fog vállalni, mert nagyon sok betege van. Kétségbeestem, és végigbőgtem a fél délutánt. Ettől persze bekeményedett a hasam, amitől csak még idegesebb lettem, és még jobban keményedtem, majd szép lassan MAtyira is átragadt az idegesség, aminek az eredményeképpen 11 körül sikerült csak ágyba dugni. 
Persze elsírtam bánatomat Ferinek, aki nálam sokkal jobban két lábbal áll a földön, és próbált nyugtatni, hogy ha nem is Ő, de lesz orvosom, és az is nagyon jó lesz, higgyem el. Persze nem hittem. Aztán azt mondta, és tök igaza van, hogy nehogy már hagyjam magam lerázni az asszisztensnővel,  próbáljak meg közvetlenül az orvossal beszélni, aztán ha ő is azt mondja, nem, akkor nem, keresünk mást. 
Délelőtt próbáltam felhívni a kórházban, sikertelenül. Majd mikor végre felvették a telefont, addigra már elment. LEgközelebb kedden lesz. 
DEEE. Írtam neki emailt, hogy mi a szitu, és ha tényleg nem férek már bele az idejébe, akkor legalább ajánljon mást, akinek igen. Most ott tartunk, hogy visszaírt, és vár kedden a rendelésén, megvizsgál és megbeszéljük. Szóval most nagyon bizakodom, hogy végül mégis jól fog alakulni a dolog. Nem mellesleg legalább ránéz Kistesóra. Mert a kezdeti rózsaszín felhő mögött már kezdte felütni a fejét az aggodalom, hogy mi van, ha valami mégsincs rendben odabent. És persze hajlamos vagyok túlspirázni a dolgot, és mindenfélét összeolvasni a neten, amit aztán érzek is, vagy nem érzek magamon. 
Egy szó, mint száz, fő az optimizmus, Kistesóval és a Doktorral kapcsolatban is.  Aztán kedden minden kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése