2009. május 20., szerda

Medvefarmon

A vasárnap délutáni nyári hőséget a veresegyházi medvefarmon töltöttük. Voltunk már itt korábban, még kettesben, jobban mondva két és felesben, mert Matyi már a pocakban lakott. Még akkor elhatároztuk, hogy majd visszajövünk még ide, ha Matyi már abban a korban lesz, hogy értékelni tudja a brummogókat. Hát most már abban a korban van, így hát felkerekedtünk. Az indulásnál Matyi is nagy segítség volt:) Mostanában rákapott, hogy bemászik a kocsiba, és leginkább a vezető oldali ülést preferálja, nemhiába, férfi:) Ennek csak az a buktatója, hogy a hátsó ülésen az ülésen bekötve már nemigen akaródzik neki ülni.
Érkezés után Matyi rögtön lecövekelt az első útjába kerülő medve előtt, és egy tapodtat  sem akart arrébb menni. Ha rajta múlik, akkor azon az egy helyen töltjük az egész délutánt, a tűző napon. De Matyi nagyon élvezte, nagyban mutogatott és brummogott.
Szerencsére  Medve pajtás odébbállt, lehet megunta Matyi kurjongatásait, így mi is tovább tudtunk menni, kb. 10 métert, ahol újra lecövekeltünk, elnyaltunk egy jégkrémet, néztük a medvéket. Matyinak egyre jobban bejön a fagyizás is, először csak húzta az orrát, hogy ez hideg, de most már harmadszorra találkozott eme hűsítővel és most nagyon bejött neki. Lehet, hogy a meleg miatt.
Miután alaposan leizzadtunk, némi hiszti árán kerestünk egy árnyékos helyet, ahol mi is előkaptuk a tarsolyunkból az itthonról vitt mézet, szereztünk egy jó nagy fakanalat, kerestünk egy éhesszájút, és Matyival megetettük. Nagyon élvezte, olyan aranyos volt, mármint Matyi.
Matyi is megmutatta a medvének a nyelvét, csak úgy miheztartás végett:
A napot még egy kis tó körüli sétával és lángossal zártuk. Van itt egy lángosos, ahol már legutóbb is nagyon finom lángost ettünk. Feri meg is jegyzte, hogy milyen furcsa, hogy mindig csak akkor jövünk ide, amikor a családunk létszáma nem egész szám. Matyinak a lángos is nagyon bejövős volt, csak úgy tolta le a sajtos-tejfölöset, hogy kicsit aggódtam is, hogy baj lesz este, mert elcsapja a gyomrát, de szerencsére nem lett baj. Békésen, kellemesen elfáradva mentünk aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése