2008. február 21., csütörtök

Oltás után kiütve

Furcsa volt a tegnap este, gondolom az oltás miatt, mi más lehetne, de olyan világbéke szállta meg Mátét, hogy nem nagyon tudtam hová tenni a dolgot, és persze túlspiráztam az aggódást. Este 6kor evett, aztán fürdés, majd Apánál nyugi. Ebbe a nyugizásba úgy lenyugodott, hogy fél 10kor még mindig húzta a lóbőrt, ami Mátéra egyáltalán nem jellemző, elég pontosan szokott jelezni a gyomra, főleg este. Fürdés előtt mértünk neki lázat, 37.8 volt popsiban, és a doktornő az mondta, akkor adjak neki kúpot, ha 38.1-2-t mérek. így nem adtam. De este 10kor már csak arra gondoltam, hogy biztos belázasodott, és azért nem akar enni. És különben is csak meg kéne még etetni, mert ha nem eszik, akkor biztos felébred egy fél óra múlva, amikor már éppen jól aludnék. Szóval kivettem az ágyból, megetettem, és muszáj volt megmérnem a lázát, hogy megnyugtassam magamat. Persze ettől felébredt, de nem volt sírás. Láz sem, Sőt már csak 37.6-t mértem. Így nem adtam kúpot. Szerencsére hamar visszaaludt, és nem is ébredt fel csak negyed 5kor, mjad 7kor. Most is alszik, mint a bunda, de egy fél óra mőlva fel kell ébresztenem, mert 10re jön a védőnő, és hát mégsem pizsmában kéne a gyereket prezentálnom előtte.
Én is szépen javulok, már látom az alagút végét. Ennek örömére Feri ma focizni megy, aminek azért most nem örülök annyira, mert még folyik az orrom, de remélem ha eddig nem kapott el Matyi semmit, akkor most már nem fog.
Hétvégén jön hozzá a dédi meg a nagynéni. Még csak most találkoznak először, mert mi még nem voltunk otthon Matyival, ők meg csak most jönnek. Már nagyon várom őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése