2016. június 23., csütörtök

Micsoda fociiiiii

Szerintem nem volt ember tegnap délután, aki ha csak tehette nem nézte, nem követte valamilyen formában a magyar-portugált. Volt? Na, ugye, hogy nem. :) 
Hogy mennyire őrület van, azt az is mutatja, hogy a tegnap délutáni évzárót a délután 5-ről előrébb hozták 4-re, hogy senki le ne csússzon a meccskezdésről. 
A tanévzáró megtörtént. Tűző napon ácsorogtuk végig a szerencsére rövid műsort és igazgatói beszédet. ( Tavaly mondjuk szélvihar volt, annál már ez a meleg is jobb) Szerencsére a gyerekek jutalmazása már osztályonként történik, nem kell kivárni, amíg minden dicséretes kivonul, megtapsoljuk, átvesz, kezet fog. Így kicsit pörgősebb. 
Máté végül egy kisebb hullámvölgy után, ami olyan március-áprilisra esett, egész szépre hozta a bizonyítványát,  négyes-ötösök, és egy elismerő oklevelet is kapott a kultúrális tevékenységéért. 
Aztán mindenki rohant haza, vagy valahová, mert hát kezdődik a meccs!!!!! 

Hihetetlen ül megmozgatja most ez az embereket. Még az eddig érdektelenek is érdeklődni kezdtek, akárkivel beszélünk, találkozunk, nem telik el két perc és máris a fociról beszélünk, hogy láttuk-e, hogy milyen volt, és a fiúk, és az este... húúú meg haaaa. Az évzáró előtt a teremben is ez volt a téma, pedig 4 anyuka és 2 tanítónő beszélgetett :) Ez azért mutatja, hogy mennyire hatalmas az őrület! Meccsnapokon még a mi kis mikrokörnyezetünkben is mindenki piros-fehér-zöldben pompázik, nemzetiszín csíkkal az arcán, és még a játszótéren is úgy köszönünk el egymástól, hogy sziasztok, és hajrá Magyarok! Jó ez, nagyon jó!

És hát méltán nagy az ünneplés, hiszen csoportelsőként jutottunk tovább tegnap este az Eb nyolcaddöntőjébe, ami fantasztikus eredmény! 
Zseniális meccs volt a tegnapi, mi szuperül játszottunk, a portugálok a 3 góljuk ellenére nem tetszettek. Én sokkal parádésabb játékot vártam tőlük, még akkor is, ha teszem azt, akkor kikapunk. Nem lett volna szégyen az sem. De ez a ténfergés, amit tegnap csináltak a pályán, az olyan kiábrándító volt. De mindegy is. A lényeg, hogy még mindig van kiért szurkolnunk! 

És az éjjel még mindig nem ért véget! :)

A nagy "vegyünk fel szürke macinacit" mozgalom hatására mi is előkerestük az itthon fellelhető összes szürke melegítőnadrágunkat. Máté már a kezdeményezés előtt is mondogatta, hogy nekünk is van Királyos nadrágunk, csak nem találtam. Végül mindenkire jutott :) 
Van még 2db  másfél-2 évesre való, ha valakinek éppen ilyenre van szüksége, az jelentkezzen bátran! 



A fiúk teljes lázban égnek, és annyira jó, hogy amikor játszanak, akkor már nem Messit, meg Ronaldót mondanak, hanem Fialát, Guzmicsot, Szalait, és a többieket! 

"Király előre rúgja! Németh... passzol... Böde... Góóóólllll! "
Ez a MI csapatunk! Végre! 




M pedig focitáborba mentek reggel a fiúk. Nem mondom, hogy izgulok. Marci is csak kolbászol jobbra-balra, hogy mihez is kezdjen, pedig ilyenkorra, reggel 8-ra már legalább két vitán túl szoktak lenni, hogy mit nézzenek reggel, a tegnap esti meccs ismétlését, vagy nyuszit mesét. Most nézhetne azt, amit csak akar, de így már nem izgalmas. Most autózgat a szobában, közben azt mondogatja, hogy "most focitáborba megyek". 

Remélem feketére barnulva, de így egyben fogom őket visszakapni :) 

HAJRÁ, MAGYAROK! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése