2016. június 14., kedd

3...2...1... azaz káció, akáció, Vakáció!!!!

Amiből 2 már majdnem eltelt... Ennyi van még vissza a tanévből vasárnapi állás szerint. A mai szerint már csak a holnap van... Az iskolában is szép lassan kikerülnek az utolsó betűk is a faliújságra. 
Bár holnap még mennek az ovisok is oviba, és iskolába is be kell még menni, de nagyon vakációszagú már minden. 
A nagycsoportosok múlt pénteki búcsú városligetezését elmosta az eső. Vagyis akkor épp nem esett, de nem mertük megkockáztatni, hogy a fejünkre szakadjon az ég a liget közepén. De nem búsúltak, mert helyette piknikeztek a csoportban, bunkert építettek a sarokban, szóval így is klassz volt. 
Ma virággal búcsúztunk az óvónéniktől. Igaz, holnap még megy Milán, de Szilvi néni már nem lesz holnap. Hát... mit mondhatnék... még szerencse, hogy Marci még jár egy darabig oviba. 

Az iskolások pénteken osztálykirándulni voltak a Börzsönyben, Szokolya mellett egy Kacár-tanya nevezetű helyen. Szerencsére mire kiértek, addigra a nap is kisütött, és szuperül érezték magukat. Kenyeret sütöttek, patkót kovácsoltak, és csuprot formáztak, és persze rohangáltak, fociztak, és jól elfáradtak. Csodaszép hely ez a Börzsöny. Mi kevéssé ismerjük, pedig nincs messze tőlünk. Most, hogy már minden gyerekünk belenőtt a túrázásba, lassan el is kezdhetjük felfedezni. 







Ma a Vendéglátóipari Múzeumba mentek, és valami csokit fognak csinálni. Ennek örömére ma fél8-ra, ismétlem FÉL8-ra kellett iskolába menniük, mert 9-kor már ott kellett lenniük a múzeumban. Biztos klassz volt, tavaly is voltak, akkor azt hiszem fagyit csináltak. De így utolsó előtti nap egy fél 8-as érkezés.... eléggé anyagyilkos.  Holnap még egy búcsúfagyizás, és slusszpassz... ennyi volt a 2. évfolyam. Az évet, ahogy tavaly is, egy nagy közös bográcsozással zárjuk a suliudvaron. Mert megérdemeljük. :) Meglepetéssel is készülünk a gyerekeknek, ami már csak félig meglepetés, de azért nem tudnak még mindent. ;-)


Amúgy meg... zajlik a foci Eb. Ma foci mezben mentek a gyerekek oviba. Magyarban, természetesen. Nem ők voltak az egyedüliek. :) Tegnap a csillagosok egy hatalmas térképet terítettek ki a szőnyegre, és megnézték rajta, hogy a résztvevő  országok hol is vannak a mi Európánkban. Milán azt mondta, nagyon jó nap volt a tegnapi, mert egész délelőtt a foci eb-ről beszélgettek Szilvi nénivel. ( az ő fia is nagy focista, úgyhogy ő is képben van valamennyire.)
Hát nagy lázban égünk, és nagyon szurkolunk! Reméljük a fiúk is érzik ezt odakint! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése