2016. január 29., péntek

Farsangra fel

Ez a farsangi időszak, mit ne mondjak nem  a kedvencem. Még mindig nem az, nem is lesz az sosem talán. Ráadásul idén már 3 jelmezest kell majd adott napokon útnak indítanom. Az ovis farsang jövő héten lesz, szóval arra most már nagyon rá kell koncentrálnom, az iskolában pedig az azt követő héten. 
Az elsődleges parám, hogy Marci majd bojkottálja az egész jelmezesdit úgy ahogy van, úgy tűnik megoldódni látszik. Bár nyugtával dícsérd a napot! Ő már az elejétől azt mondja, hogy ő focista lesz, és nem is szálltam vitába vele. Volt ugyan egy harmatgyenge próbálkozásom, hogy nem akar-e Miki egér lenni, mint Milán kiscsoportban, de nem gondoltam ezt igazából komolyan, határozottan el is utasította. Focista lesz és kész. Az jó, mert ahhoz mindenünk van :) 
Épp tegnap hallottam a boltban a morningshowban, hogy a betelefonáló mondja, hogy a fia felveszi a meglévő  Messi mezét, ugyanúgy, mint egyéb más napokon, és mint a tavalyi, meg a tavaly előtti farsangokon, és rém boldog lesz. Na lehet, hogy mi is így járunk majd Marcikával. :) Minden évben focista lesz. 

Milánnal volt egy kis cicaharcunk, mert ő Darth Vader akart lenni, de mivel nem vagyok hajlandó sokezerért venni neki egy normális maszkot, csinálni meg csak valami gagyit tudnék, az meg már milyen... így le kellett róla beszélnem. Mindenféle egyéb alternatívát próbáltam elé sorakoztatni, mint pl. lehetne kéményseprő, az is fekete, (tudom gyenge próbálkozás), vagy hangya ( Mátéék karácsonyi műsorán felbuzdulva), vagy hogy legyen rab ( mert olyan klassz csíkos harisnyája van, hozzá passzoló csíkos pulcsival, hogy na). De egyikkel sem arattam nagy sikert. Már-már beadtam a derekam, és el is kezdtem Vaderben gondolkodni, mikor egyszer csak azt találta, mondani, hogy jó, akkor lesz varjú! VARJÚ! Tavaly is már felmerült ez a varjú, akkor végül sikerült rábeszélnem a meglévő autóversenyző jelmezre. Erre most megint eszébe jutott. Azt állítják, én találtam ki. Én ezt a vádat hárítom. Na jó, lehet, hogy kicsúszott a számon. Szóval varjú!
Jelenleg ötletszinten van már fekete nadrág+ fekete fölső, és a fölsőre kellene majd a hétvégén valami szárnyfélét applikálni. A fejére pedig valami kapucniszerűség csőrrel. Ma még alszom egyet a dologra, de holnap már neki kell állnom, hogy legyen még időm korrigálni. 

Máté pedig múmia akar lenni. Ami elképzelésnek jó, de úgy kell majd megvalósítani, hogy tudjon mozogni valamelyest. Fehér fölsőt már vettem neki, még egy fehér nadrág kéne neki alulra, és majd így tekerjük be krepp papírba. Meg a fejét is. De ez még odébb van. 

Egyelőre a varjúra fókuszálok!

És ha farsang, akkor fánk. Tavaly sikerült egy szuper fánkreceptet találnom. (Meg kell keresnem!) Olyan jól sikerültek a fánkjaim, mint soha azelőtt, és az itthoni sikereken felbuzdulva az oviba is sütöttem egy nagy tállal. Idén már azzal állítottak haza a gyerekek, hogy ugye, sütök majd megint fánkot az oviba. Igen ám, de ha már az egyik csoportba sütök, akkor a másikba is kéne. És ekkor Máté is felkapta a fejét, hogy és az iskolába???? Oda nem sütünk?  Szóval most úgy néz ki, hogy bár egyelőre nincs sok kedvem sütögetni, de mégiscsak magamra vettem a fánksütést. Csak azt a receptet találjam meg!


7 megjegyzés:

  1. Mennyi feladat! Még olvasni is sok volt.:-) A véleményem meg tudod a farsangról.... :-) Még fogalmam sincs, mi lesz Optimussal.

    Nekem Limara receptje van meg , az nem jó?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát... Optimus az szép kihívás, ha magad szeretnéd összedobni, persze nem lehetetlen. Hajrá! Én nem mertem egy sk Darth Vaderbe belevágni.
      Közben rájöttem, hogy a százéves Horváth Rozi szakácskönyvemből sütöttem tavaly. Ma kipróbáltam, és tényleg.

      Törlés
    2. AAAAA..Nem hiszem,hogy sk kivitelezésre képes lennék, az több, mint pár méter tull....:-)

      Törlés
  2. Mennyi feladat! Még olvasni is sok volt.:-) A véleményem meg tudod a farsangról.... :-) Még fogalmam sincs, mi lesz Optimussal.

    Nekem Limara receptje van meg , az nem jó?

    VálaszTörlés
  3. Szólhattál volna...van egy Dart Vader maszkunk...mèg vmikor novemberben èrkezett az ebayről. (fillèrekèrt)
    Nálunk az idèn már rèm egyszerű lesz.. Roli táncol, amihez a palotasruha már itt van, a többiek meg nem farsangolnak. (Patrikèknál nincs is)

    VálaszTörlés
  4. Erről most màr mélyen hallgatok Milàn előtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is lakat van a számon.. neki nem fogom elárulni. :)

      Törlés