2015. február 25., szerda

Papírállatok

Milánék mostanában sokat hajtogatnak az oviban. Csináltak kiskutyát, csillagot, bohócot, hóvirágot. Amikor legutóbb a könyvtárban voltam eszembe jutott, és ki is vettem két origamis könyvet. 
Próbáltam olyat keresni, ami az alapoktól indul, hogy legyen sikerélmény(em). :)


Közben Mátéék is hajtogattak pillangót az iskolában, így ő is rákapott, és becsatlakozott.
Azóta lelkesen hajtogatunk.
Csináltunk már hattyút, kiskacsát, pingvint, lepkét, és elefántot. Mindegyikből több példányt is természetesen, mert mindenki dolgozik a maga művén, velem párhuzamosan.


Elsőre nem volt annyira egyszerű az egyszerű sem, nekem legalábbis, elég nehezen esett le hogy mit mutat a rajz, és mit monda szöveg, de ha már egyszer megvan a szakzsargon, akkor onnan már egyszerűbb. És a fiúk is egyre ügyesebbek, csak a trükkös ki-beforgatásoknál kell nekik segíteni.
Persze színes papírból szebbek lennének, de az egyelőre nincsen itthon. De majd úgyis megyek papírboltba Máténak megvenni a sokadik vonalzóját, mert újabban vonalzógyilkos lett, eltörik, elhagyja, nem tudja hol van, és nincs, pedig kell, szóval veszek egy doboznyit most már, és akkor majd beszerzek szép színes papírokat is. Ha el nem felejtem.

2 megjegyzés:

  1. Lehet kapni direkt origami papírt. Nekünk kellett vinni a suliba így első-második tájékán.
    Vonalzó: épp azért, hogy ne törjön hajlékony vonalzó kellett Adrikáéknak még elsőben. Egy vagyon, de megéri. Ha nem hagyja el, hanem tényleg törés miatt fogy rohamosan a számuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Mátééknak is kellett szerintem év elején origamipapír a suliba. De itthon egyelőre nem tartottunk ilyesmit.
      vonalzó: egy eltörött, egy elveszett, egyet nem talál, de szerinte az itthon veszett el.
      Update: ma egyet megtalált a padjában :)

      Törlés