2013. október 9., szerda

Marci, aki 14 hónapos

És lépeget:)

Nem jár még, csak lépeget, de azt egyre gyakrabban, egyre bátrabban, és egyre nagyobb távolságokban teszi. Mondjuk egyik szobából a másikba a rekordja, nagyjából. És borzasztóan örül, és füligvigyor, és amikor elfogy a lendület, és padlót fog, akkor nagyot kacag. Én meg egyszerűen imádom, ahogy a kis tappancsait rakosgatja, két kis kezét maga előtt tartja, és jön, és jön, és amikor elér, akkor a nyakamba borul. Jajjjj, olyan szép időszak ez! 

Tegnap este próbáltam levideózni, mert nagyon elemében volt, de persze amikor mondom neki, hogy jöjjön, akkor nem jön, jusztse, vagy ha kamerát lát a kezemben, akkor rögtön négykézlábra huppan, és rohan érte. Így nem a legjobb ez a felvétel sem, pedig ez is csak sokadjára sikerült, amikor a Nagyok sem bírták már kivárni, hogy legyen valami, és már ők is szerepelni akartak.


Amúgy meg:
Egy huncut kisördög. Komolyan! Egyik bátyja se volt ennyire rafinált, ennyire makacs. Nem mondom, hogy nem lehet rá haragudni, mert amikor éjjel órák hosszat képes forgolódni és dobálni magát, akkor azért elég morci tudok rá lenni, holott tudom, hogy biztos neki sem jó ez, csak nem tudok rajta segíteni. Vagy nem hagyja. De előtte legalább ott van a lehetősége annak, hogy másnap bepótolja az éjszakát, és aludjon, persze nem él vele, de nekem még lehetőségem sincs. Szóval... alvás terén még van hová fejlődni. 

10 fogú. Az utolsó kettőt nagy sírások és éjszakázások közepette növesztette ki. Most duzzadnak az alsó szemfogak, már nagyon várom . 

Nem feltétlenül mindenevő, mert ha olyanja van, akkor mindent elutasít, határozott kézmozdulattal jelzi, hogy menjek az ebédestányérral a sunyiba. 

Szeret a bátyjaival együtt bandázni. Ők nem mindig szeretnek vele, mert Marci rombol.Várat, garázst, bunkert, kirakóst, és nagyjából bármit pillanatok alatt darabjai szed. De azért szeretik, pátyolgatják, ölelgetik, és sokszor jófejek, mert beveszik a buliba. 

Ha jó kedve van, akkor egyébként magát is tök jól elszórakoztatja, eltologat egy autót hosszú percekig, vagy zenélget valamivel, fölmászik, majd le. 

Tulajdonképpen egy imádnivaló szeretetgombóc.

6 megjegyzés:

  1. Jaj de édes, ahogy lépeget!!! :-) Mi még csak 3 lépésnél tartunk, de lesz ez jobb is. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hajajjj, egyszer majd csak ezt veszed észre, hogy szalad :)

      Törlés
  2. Nagyon édesen totyog! :)) Én már ezt járásnak hívnám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végülis jár, csak nálam az az igazi járás, amikor már egyáltalán nem igényli, hogy négykézlábra huppanjon.

      Törlés
  3. Jaj, de édes:-) Most már tényleg nagyon közel van az az idő, mikor már nem igényli a mászást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd :((( hol van már az én kis ölbebabám :(((

      Törlés