2013. október 18., péntek

Gesztenyeszedés a várban

Az első várbeli sétánk alkalmával gyűjtött gesztenyéket az autó csomagtartójában felejtettük napokig. Pedig vettünk hozzá fogpiszkálót is. A fiúk hajthatatlanok voltak, mindenképpen gesztenyebábut akartak csinálni, főleg Milán, ő általában a hangadó és a meggyőzhetetlen. 
Nem volt mit tenni, egy szép napos délután újra felmentünk a várhegyre gesztenyét gyűjteni. Nagyon sok gesztenye van még mindig, folyamatosan potyognak le a fáról, és friss, puha, csillogók, nagyon szépek.
A délutáni napsütésben pedig nagyon  szép képeket lehet készíteni az őszi fákról. A vár pedig egy különösen hálás téma. Milán csak homokvárnak hívja :) Mondjuk tényleg kicsit olyan a színe, mintha homokból lenne. Imádom az őszt! Vagy ezt már mondtam?





Gesztenyegyűjtés után átsétáltunk a parkba, és találkoztunk egy mókussal. A fiúk levelet gyűjtöttek kupacba, majd szétrúgták. Igazából rengeteg képet csinálok, minden egyes ilyen vársétánk alkalmával, nehéz közülük választani.







Itthon aztán beindult az alkotóműhely, és egymás után születtek a gesztenyebabák, hóemberek, kukacok, virágok. Nagyon jófajta gesztenyék ezek, mert még olyan puhák, hogy simán bele tudják szúrni a fiúk a fogpiszkálót, nem kell nekik előlyukasztani.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése