2013. január 21., hétfő

Mátérajzok

Januárban, mikor újra kezdődött az ovi, akkor volt egy olyan feladat, hogy vízfestékkel kellett lefesteniük a karácsonyt. A festményen szerepelt a karácsonyfa, meg az ajándékok, és a családtagok is. Máté nem volt vele teljesen elégedett, mert egy kicsit elfolyt a festék. Emiatt kicsit bánkódott is, hiába győzködtem, hogy attól az még nagyon szép, és majd biztos lesz még festős feladat, amikor majd jobban figyel, és kevesebb vizet használ. Végül az, hogy átbeszéltük, hogy hogyan csinálja majd legközelebb, az valamelyest megnyugtatta. 
Itthon aztán mondta, hogy megcsinálja még egyszer, de nem festékkel, hanem filctollal szeretné. Így is lett. De nem hogy még egyszer, még vagy ötször megrajzolta. Mindegyik egy kicsit más, az egyiken mindenki ott van Klárimamástul, a másikon még Simike sincs rajta, mert az a tavalyi karácsonyt ábrázolja. Mindegyiken van viszont egy hatalmas csillag a karácsonyfa tetején. Két kedvencemet mutatom csak meg a sok közül.
Az egyik azért a kedvencem, mert Apa olyan jól fest a kék szakállával a bal szélen :) Aztán sorban Milán, Máté, a tátott szájas Marcika, a békakinézetű zöldség az egy korábbi karácsonyfa próbálkozás ami itt maradt a  papíron, szóval azt nem kell nézni, és végül én jövök sárgával.

Ez pedig egy későbbi munka, itt a bal szélen lévő Marcika a szívem csücske:) Majd jövök én, Máté, Apa, Milán, sárgával Klárimama.

Ami még nagyon tetszik, hogy most már nem vonalszánk van, mint korábban, hanem mindenkinek fülig ér a szája :) 
A kezekről viszont legtöbbször elfelejtkezik, hogy miért, nem tudom. Utólag szokta pótolni. 

Most nagyon rákapott a rajzolásra, szinte minden nap leül és rajzol valamit, és mondja is hogy tanítsuk meg rajzolni. Szokott még rajzolni különféle házakat, virágokat (ez új), és rablót börtönben. 
Én meg úúúúúgy szeretem, hogy ilyen kis lelkes:)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon kis ügyes és tényleg jó látni, ahogy ebben is fejlödnek és egyre felismerhetöbb rajzokat készitenek :))))
    Szép hetet Nektek!! Sok puszi

    VálaszTörlés
  2. Ezek a nyakak! :D Ferike is hasonlóan rajzolja az embereket, meg is lepődtem, de akkor ezek szerint,ebben a korban így esik kézre :)

    VálaszTörlés